gmail offline

Nu går det att arbeta med Gmail utan att vara ansluten till internet.

© Shutterstock

Guide: Använd Gmail utan internet

Google har uppdaterat e-posttjänsten Gmail. Bland annat går det att läsa, skriva och radera meddelanden även utan att vara ansluten till internet.

24 maj 2018 av Niklas Ernst

Du vill skicka e-post med datorn, men råkar befinna dig på en plats där du inte har någon anslutning till internet. Det har inte gått med Googles e-posttjänst Gmail, men nu är den tiden förbi.

Nu har Google uppdaterat Gmail och bland annat går det att använda tjänsten utan att vara uppkopplad till internet.

I praktiken betyder det att du kan läsa, söka bland, arkivera och radera meddelanden när du vill. Det går även att skriva nya meddelanden som placeras i kö och skickas när datorn åter är ansluten till internet. 

Funktionen är lätt att aktivera och enkel att använda. Vi visar hur du bär dig åt.

1. Aktivera det nya gränssnittet

Om du inte redan har gjort det behöver du aktivera Googles nya användargränssnitt. Allt du behöver göra är att logga in på Gmail, klicka på kugghjulet längst upp till höger och välja Testa nya Gmail.

Läs mer om Gmails nya utseende och funktioner här.  

2. Aktivera offlinefunktionen

Sedan är det dags att aktivera det nya offlinefunktionen. Detta görs i Inställningar

Klicka på kugghjulet uppe i högra hörnet och välj Inställningar. Välj fliken Offline och markera alternativet Aktivera e-post offline. Nu har du ett par olika val:

Först behöver du välja hur många dagars meddelanden som du vill hantera. Om det finns gott om plats på hårddisken är det bäst att för säkerhets skull välja 90 dagar. 

Samma sak med alternativet om du vill hämta bifogade filer. Om du planerar att hantera meddelanden i offlineläge, är det bäst att ha tillgång till hela meddelandena. 

Slutligen behöver du välja om Google ska spara eller tömma informationen när du loggar ut från ditt Google-konto. För de flesta användare är det smidigast att behålla informationen i datorn, så att datorn och Gmail får mindre att göra nästa gång du loggar in.

Klicka slutligen på Spara ändringar - nu har du tillgång till din e-post även när du inte är uppkopplad mot internet. 

> Läs mer om e-post här

Redaktionen rekommenderar: Om du arbetar mycket vid datorn och vill minska riskerna att drabbas av musarm, rekommenderar vi att du använder en ergonomisk mus. 

I den här videon kan du se hur en sådan mus förbättrar arbetsställningen.

Testa en ergonomisk mus samt två nummer av PC-tidningen för bara 59:50 kronor. Se erbjudandet här. 

Kanske är du intresserad av...