Ny billig webbkamera från Creative med vidvinkel och full hd.
Webcam

Du får bättre videokvalitet om du använder en extern webbkamera jämfört med om du använder den som är inbyggd i din bärbara dator.

© Creative

Ny billig webbkamera från Creative med vidvinkel och full hd

Creatives nya webbkamera är redo att användas med Zoom, Hangouts, Skype och andra tjänster för videosamtal, och den har inte någon svulstig prislapp.

Tjänster som Zoom och Skype har blivit väldigt populära för videosamtal med anledning av restriktionerna kring pandemin med coronaviruset, Covid-19.

I samband med detta är det många av oss som har upptäckt att bildkvaliteten med den bärbara datorns inbyggda kamera inte är mycket att jubla över, och ljudet brukar om möjligt vara ännu sämre.

Det behöver dock inte kosta speciellt mycket att få betydligt bättre bild- och ljudkvalitet när du videosamtalar med släkt och vänner eller deltar i videokonferenser. 


Få bättre videosamtal med en webbkamera

En extern webbkamera ger bättre ljud och bild än kameran som sitter inbyggd i en bärbar dator. 

Creatives nya webbkamera, Live! Cam Sync 1080p, levererar video i full hd med 30 per sekund, och det finns två inbyggda mikrofoner för att registrera tal även om du vrider på huvudet en aning.

Kameran har vidvinkel med ett synfält på 77 grader, så att du kan välja att antingen sitta förhållandevis nära kameran eller lite vid sidan om ifall fler än en person måste synas i bilden.

Creative Live! Cam Sync 1080p kan monteras på ett kamerastativ.
Creative Live! Cam Sync 1080p

Kameran kan både monteras på ett kamerastativ eller klämmas fast på skärmen.

Tänk på säkerheten

Om du är orolig över vem som skulle kunna tjuvtitta på dig, går det att sätta på ett linsskydd när du inte använder kameran. Det skyddar dessutom linsen mot damm och smuts.

Kameran kan monteras på ett kamerastativ, men det går också att bara sättas fast den på skärmens ovansida med den medföljande klämman.

Live! Cam Sync 1080p kostar 50 euro (cirka 515 kronor) och finns ute i butik nu.

> Läs också: Så tar du reda på om din webbkamera är hackad

Kanske är du intresserad av...