Elgato Cam Link 4K.

Med Elgato Cam Link 4K kan en vanlig digitalkamera fungera som en webbkamera.

© Elgato

Gör om digitalkameran till en webbkamera

Leta upp din gamla digitalkamera och använd den som lyxig webbkamera i datorn. Allt som behövs är Elgatos Cam Link 4K.

Alla som använder Skype vet att videosamtalen via den inbyggda webbkameran sällan blir särskilt bra.

Nu kommer det en lite usb-pryl från Elgato som gör om gamla digital- och videokameror till riktigt vassa webbkameror.

Med Cam Link 4K kan en kamera med hdmi-utgång kopplas till en usb-port och fungera som en webbkamera. Fördelen är att det mesta i en digitalkamera är bättre än i en webbkamera.

Cam Kink 4K ser ut som ett något svullet usb-minne. I ena änden finns det en hdmi-ingång, och i den andra en usb-kontakt som sätts i valfri usb-port. Windows kommer att uppfatta kameran som vilken annan webbkamera som helst.

> Övervaka ditt hem med en webbkamera som är ansluten till ditt nätverk. För endast 129:50 kronor får du 3 nummer av PC-tidningen och en nätverkskamera på köpet. Läs mer om erbjudandet. Porto och expeditionsavgift tillkommer.

Webbkamera med Ultra HD-upplösning

Cam Link 4K levererar video i full hd med 60 bilder i sekunden eller Ultra HD med 30 bilder i sekunden.

Kameran måste ha en hdmi-utgång för att fungera tillsammans med Cam Link 4K, men Elgato avråder från att använda kameror som stängs efter ett kort tag för att spara ström.

Här kan du se vilka kameror Elgato rekommenderar till Cam Link 4K. De små GoPro-kamerorna är exempelvis perfekta för ändamålet.

Cam Link 4K kostar runt 1 400 kronor i svenska butiker.

webbkamera

Håll koll på ditt hem via mobilen med PC-tidningens lilla nätverkskamera. Du får den och 3 nummer av PC-tidningen för endast 129:50 kronor. Läs mer om erbjudandet. Porto och expeditionsavgift tillkommer.

Kanske är du intresserad av...