Mediespelarna VLC, GOM Player och Media Player Classic hör till de allra bästa.

Behöver du en bra mediespelare för att spela film och video i datorn har vi tre tips.

© Shutterstock

Bästa mediespelaren

Det finns mängder med mediespelare för datorn, men det är bara en handfull som är riktigt bra. Här är de tre bästa mediespelarna på marknaden.

Gratis mediespelare. Har du någon gång sökt efter program för att spela upp video eller visa film, vet du att listan med sökresultat blir överraskande lång.

Frågan är vad man ska välja av alla förslag.

Du behöver dock inte prova dig fram längre, vi har gjort jobbet åt dig. Här är listan med de tre bästa mediespelarna som kan spela alla typer av mediefiler i datorn.

1. VLC Media Player

VLC Media Player är en av de allra mest populära mediespelarna. Programmet är enkelt att använda och det klarar i stort sett alla tänkbara videoformat.

VLC innehåller dessutom en rad andra funktioner som kan vara bra. Det går till exempel att konvertera video mellan olika format.

VLC Media Player är gratis och du som köper PC-tidningen kan hämta den från Fördelszonen, där det även finns en artikel som beskriver hur programmet fungerar.

VLC Media Player hör till redaktionens favoritprogram. Läs varför det är så i PC-tidningen 8/2018, som finns ute nu. I tidningen hittar du även en guide till hur programmet fungerar.

 

2. GOM Player

GOM kan precis som VLC Media Player spela en rad videoformat, men programmets stora styrka är de mer avancerade uppspelningsmöjligheterna.

Det går till exempel att spela en bit av en video genom att ange start- och slutpunkter för uppspelningen.

Via programmet går det även att hämta filer för textning.

GOM Player är gratis program och du som köper PC-tidningen kan hämta den från Fördelszonen.

3. Media Player Classic Home Cinema

Det här är en utmärkt dvd-spelare för Windows 10. Det är resurssnålt, snabbt och det är enkelt att använda när du vill titta på dvd-film i datorn.

Programmet har funnits i många år och efter en period utan större förändringar har en större grupp användare gått samman och uppdaterat det, så att det i dag är det en mycket bra mediespelare.

Media Player Classic Home Cinema är gratis program och du som köper PC-tidningen kan hämta den från Fördelszonen.

Kanske är du intresserad av...