UV-ljus

Sandberg UV sterilizer Box 7” USB dödar bakterier och virus.

UV-ljuslåda dödar bakterier och virus

Tillbehörstillverkaren Sandberg lanserar två produkter som med hjälp av UV-ljus ska döda upp till 99 procent av alla bakterier och virus.

Medan världens ekonomier går på lågvarv på grund av coronapandemin är det i alla fall en bransch som blomstrar – de som tillverkar skydd mot coronaviruset.

Det har tillbehörstillverkaren Sandberg tagit fasta på och lanserar därför två produkter som desinficerar till exempel mobiltelefoner, som är kända för att ha fler bakterier än en offentlig toalettsits.

UV-ljus dödar virus och bakterier

Det rör sig om två lådor som innehåller lysdioder som avger ultraviolett ljus, det vill säga samma typ av ljus som gör oss brunbrända på sommaren.

I starkare doser är ljuset skadligt för levande organismer och det är det som utnyttjas i Sandbergs nya UV-ljuslådor.

Rengöringsprocessen tar mellan en och fem minuter och tekniken är certifierad av det oberoende testinstitutet SGS för att döda 99 procent av alla bakterier och virus.

Enligt Sandberg innebär det att produkterna även är effektiva mot coronaviruset.

Laddar även mobilen

Den minsta av UV-ljuslådorna, Sandberg UV Sterilizer Box 7” USB, kostar 589 kronor och har plats för en telefon på maximalt sju tum. Steriliseringen tar tre minuter.

Lådan har en usb-port på 5 volt / 1 ampere för laddning av telefonen. Laddningen kan dock inte ske samtidigt som telefonen bestrålas av UV-ljus.

Den större lådan, Sandberg UV Sterilizer Wireless 10W USB, kostar 869 kronor och är lika stor inuti som lillebror. Det finns två lägen för steriliseringen – snabb och fullständig. Processerna tar en respektive fem minuter.

Utanpå finns det även här ett usb-uttag för laddning av telefonen, men enheten har även stöd för trådlös laddning av enheter som läggs ovanpå locket.

Båda lådorna kan även användas för att sterilisera nycklar, hörlurar, smycken, glasögon med mera.

UV Sterilizer Wireless 10W USB är även en trådlös laddstation.

Kanske är du intresserad av...