usb_komse_112012

Stort test av USB 3.0-minnen

Gott om plats för filer som dessutom går snabbt att spara, det är vad man får med de nya usb-minnena. Vi har samlat ihop elva modeller och testet visar att det är värt att tänka sig för innan man köper ett usb 3.0-minne.

14 oktober 2012

Ladda ned hela artikeln och läs mer om USB 3.0-minnen.

Det finns ingen anledning att slösa tid på långsamma filöverföringar. Det är faktiskt dumt att använda gamla usb-minnen som ändå är för små för att rymma alla filer på en gång. Skaffa dig i stället ett rejält usb-minne som stödjer den senaste standarden – usb 3.0, så går det snabbt att flytta filer och dokument. I det här testet har vi testat elva nya usb 3.0-minnen med kapaciteter från 16 till 64 gigabyte. Testet visar att det finns stora prestandaskillnader mellan minnena.

Överföringshastigheten är inte enbart beroende av om det finns en usb 3.0-port i datorn eller inte, utan även vilken teknik de olika minnena stödjer. De snabbaste usb-minnena i testet använder nämligen flera kanaler för att överföra data och utnyttjar därmed tekniken optimalt. Oberoende av detta är det ändå klart att det går betydligt snabbare att kopiera filer med de här nya minnena jämfört med de gamla som bara stödjer usb 2.0. Har datorn de rätta förutsättningarna kan det gå hela sju gånger snabbare än med ett usb 2.0-minne.

Kanske är du intresserad av...