3 julprylar till usb-porten

Med en ljusslinga till usb-porten julpyntar du skrivbordet lagom till första advent.

3 julprylar till usb-porten

Julen står för dörren och varför nöja sig med ljusstakar i fönstren, en krans på dörren och en julgran i vardagsrummet? Julpynta skrivbordet också och kom i julstämningen framför datorn.

29 november 2017 av Henning Dadkhah Rasmussen

Nu är det snart dags att börja pynta inför jul, men varför nöja sig med det vanliga julpyntet? Skapa lite julstämning vid datorn också, så känns det genast lättare när dagarna blir allt mörkare. Usb-portarna i datorn kan nämligen användas till mycket mer än bara skrivare och hårddiskar.

Eftersom en usb-port ger en spänning på fem volt kan de driva julpynt som livar upp skrivbordet med lite julstämning.

Här är tre tips på julpynt som kopplas till usb.

Lysande julgran

3 julprylar till usb-porten

En lysande julgran skapar stämning vid datorn.

Den eleganta julgranen är tio centimeter hög. Den finns på Coolstuff för 79 kronor. Den skiftar i regnbågens alla färger och den passar perfekt att ställa ovanpå skärmen eller den stationära datorn.

> Läs mer om tillbehör till datorn

Ljusslinga runt skärmen

3 julprylar till usb-porten

Ljusslingor hör julen till och oftast sätter vi den på balkongen eller i ett träd. Men de passar ju faktiskt lika bra runt skärmen!

Ge bort ett presentkort på PC-tidningen i julklapp – en uppskattad gåva som räcker länge och som hjälper till att skydda datorn mot virus och andra hot. Presentkorten kostar från 249 kronor!

Håll glöggen varm

3 julprylar till usb-porten

Jultider är glöggtider, men när man sitter framför datorn blir glöggen snabbt kall. Det är lätt avhjälpt med en glöggvärmare! Kjell & Companys muggvärmare för 60 kronor ser till att glöggen håller en temperatur på mellan 35 och 40 grader. 

Sladden är en meter och den har inbyggd strömbrytare. Fungerar lika bra till kaffe!

Mer att läsa: Kommer du ihåg de gamla julkalendrarna?

Kanske är du intresserad av...