epson printer

Tre bra skrivartips

Skrivarbläck är fruktansvärt dyrt, vilket betyder att du kan spara mycket pengar om du kan effektivisera dina utskrifter. Här är tre tips som får dina bläckpatroner att räcka längre.

30 september 2016

Tips 1: Motionera skrivaren Du bör göra ett par utskrifter med jämna mellanrum, om du vill att bläcket ska räcka längre. Undersökningar visar nämligen att bläck torkar i patronerna om de inte används, och att bläcket som används till ett par extra utskrifter är mindre än det du riskerar att förlora genom att det torkar i patronerna. Det behöver inte bara stora utskriftsjobb, det räcker med en sida eller två, huvudsaken är att alla bläckpatronerna används.

Tips 2: Använd rätt teckensnitt Teckensnitt kan ha en stor betydelse för hur många sidor bläckpatronerna räcker till. Du kan till exempel ladda hem ett speciellt bläckbesparande teckensnitt här, men du kan även välja ett standardteckensnitt som inte använder speciellt mycket bläck. Garamond och Times New Roman är två av dem som använder minst bläck, medan teckensnitt som Verdana och Tahoma tillhör dem som använder mest.

Tips 3: Skriv bara ut sidorna du behöver Det finns ingen anledning att skriva ut alla sidor i ett dokument, om du inte har för avsikt att använda alla. Välj den sida eller de sidor du behöver, och du kommer att spara både tid, papper och framför allt bläck.

Hämta artikeln och läs vårt stortest av allt i ett-skrivare.

Kanske är du intresserad av...