Mobilskrivare
Miniskrivare

Skriv ut bilder oavsett var du befinner dig med en mobil skrivare.

© Canon

De bästa mobilskrivarna att ta med på resan

Skrivare behöver inte längre vara stora åbäken som man helst vill gömma. Här är tre av de bästa miniskrivarna som du kan ta med dig och skriva ut foton när du reser.

31 oktober 2019

Vi tar mängder med bilder med våra mobiltelefoner, men för de flesta av oss lämnar bilderna aldrig det digitala och hamnar på papper.

Det är troligtvis därför som flera tillverkare har börjat lansera miniskrivare som trådlöst kan anslutas med mobiltelefonen så att det går att skriva ut direkt från telefonen. 

En mobilskrivare kopplas vanligtvis ihop med telefonen via Bluetooth eller WiFi, plus att de kan använda olika tekniker för hur de skriver ut bilder.

Här är två stycken mobilskrivare och en kamera med inbyggd skrivare som vi tar testat i Fördelszonen.

Läs om skrivarna:

Skriv ut en video med en miniskrivare:

Lifeprint 2x3 Hyperphoto Printer

Går du någonsin omkring och önskar att du kunde skriva ut en video eller GIF? Med Lifeprint foto- och videoprinter kan du komma överraskande nära. 

Det är en miniskrivare som kan skriva ut små bilder, närmare bestämt i vad som kan beskrivas som visitkortsformat - cirka 5 x 7,5 centimeter. Om du däremot skriver ut en video kan du sedan hålla telefonens kamera över bilden och med hjälp av Lifeprint-appen se videon på telefonens skärm.

Idén är häftig, och när det fungerar är detta en häftig produkt.

Läs vårt test av skrivaren i Testzonen.

Mobilskrivaren kan göra utskrifter från både iPhone och Android-telefoner.
Lifeprint

Mobilskrivaren kan göra utskrifter från både iPhone och Android-telefoner.

© Lifeprint

Ta med miniskrivaren i fickan:

HP Sprocket Plus

HP Sprocket Plus är en fotoskrivare som är så liten att det får plats i en stor ficka.

Den körs på batteri och använder en typ av papper som redan har färgerna inbakade för att skriva ut foton i formatet 58 x 87 millimeter. 

Anledningen till att den har kunnat göras så kompakt beror på pappret. Färgerna skapas när färgtoner i pappret utsätts för värme, så det behövs inga bläckpatroner eller andra färgkällor.

Skrivaren måste installeras med den tillhörande appen för iPhone eller Android (den kan inte användas med en dator). En guide letar reda på skrivaren via Bluetooth och gör den redo att använda på ett ögonblick

Appen kan hitta bilder både på telefonen, Facebook, Instagram och Google, samt att det givetvis går att ta bilder med telefonens kamera.

Läs vårt test av skrivaren i Testzonen.

I videon här under kan du se hur HP:s mobilskrivre fungerar.

HP Sprocket mobilskrivare
HP Sprocket Plus

HP Sprocket Plus är inte mycket större än en stor mobiltelefon.

© HP

Skrivaren är inbyggd i kameran

Canon Zoemini C

Ta en bild och vänta några sekunder medan kameran arbetar, sedan står du med ett nyutskrivet färgfoto från Zoemini C, Canons nya kompaktkamera med inbyggd skrivare.

Zoemini C använder en speciell typ av papper som redan innehåller färg som fås att framträda med hjälp av värme. Därför räcker det att lägga papper bakom en lucka på kamerans baksida där det finns plats för tio av de små pappersarken.

Det här är en extremt användarvänlig kamera, helt enkelt eftersom den saknar zoom och andra finurliga inställningsmöjligheter. Det är bara att titta genom sökaren och trycka på utlösaren så skriver kameran ut bilden. Hela processen tar lite under en minut.

Läs vårt test av kameran i Testzonen.

Canon har för övrigt en dedikerad mobilskrivare i Canon Zoemini-serien som kan skriva ut bilder direkt från mobilen. Den kan du titta närmare på här.

Med Canons kompaktkamera skriver du ut bilder direkt när du har tagit dem.
Canon Zoemini C

Med Canons kompaktkamera skriver du ut bilder direkt när du har tagit dem.

© Canon

Kanske är du intresserad av...