Bläcknivåerna syns tydligt i Canons nya multifunktionsskrivare.
Canon Pixma G650

Bläcknivåerna syns tydligt i Canons nya multifunktionsskrivare.

© Canon

Canon Pixma G650: Bläck för 3 800 sidor

Canon Pixma G650 har påfyllningsbara bläckbehållare som är så stora att de räcker till 3800 utskrifter innan de behöver fyllas på.

Minns någon hur det var förr i tiden när man fotograferade och var tvungen att lämna in filmrullar för framkallning? Dagens ungdomar fattar inte vad man snackar om.

När digitalkamerorna kom började också skrivartillverkarna ana morgonluft och plötsligt öppnade det sig en helt ny marknad för fotoskrivare.

Med mobiltelefonernas intåg har de flesta gett upp tanken på att spara eller visa upp bilder på papper. De finns ju alltid nära till hands i telefonen, så varför krångla till det?

Canon ger dock inte upp och släpper nu en ny multifunktionsskrivare med fotoambitioner. Tack vare påfyllbart bläck sänks utskriftskostnaderna rejält.

> Mer att läsa: Bläck eller laser? Välj rätt skrivare

3 800 bilder på en tankning

Canon Pixma G650 är också en fotoskrivare som med fyllda bläckbehållare kan skriva ut hela 3 800 bilder på fotopapper i det klassiska formatet 10 x 15 centimeter.

Ett sådant foto tar 47 sekunder att skriva ut och det ryms 100 ark i pappersfacket.

Skrivaren har sex bläckbehållare som användarens själv fyller på när bläcket är slut. De sex färgerna som skrivaren använder är cyan, magenta, gul, svart, grå och röd.

> Mer att läsa: 5 saker du inte visste om skrivare

Bläckbehållare
Canon Pixma G650

När bläcket är slut fyller användarna bläckbehållarna med nytt.

© Canon

Skriv ut från dator eller mobil

Canon Pixma G650 kan skriva ut kantlösa bilder upp till A4-format på en rad olika typer av fotopapper. Canon har till exempel ett magnetiskt papper för kylskåpsmagneter. Det finns också papper med klister, så att fotona enkelt kan sättas upp var som helst.

Skrivaren ansluts till ett trådlöst nätverk eller direkt till en dator via usb. Det finns drivrutiner för alla operativsystem, inklusive Android och iOS.

Canon Pixma G650 innehåller även en bildläsare och fungerar därför även som skanner och kopiator.

Det finns en enklare variant som enbart innehåller skrivardelen – Canon Pixma G550.

Canon Pixma G650 kostar 3000 kronor, medan den lite enklare Pixma G550 går på 2500 kronor.

Kanske är du intresserad av...