3D-printer

5 annorlunda 3d-utskrifter

3d-skrivare kan skriva ut i stort sett vad som helst. Se själv!

21 mars 2016

Dagens 3d-skrivare kan mycket mer än att bara skriva ut någon liten plastdetalj. De kan användas för att skapa stora föremål och utvecklingen går extremt snabbt. De flesta delar nämligen 3d-ritningarna de gör med hela världen.

När någon har kommit på hur man skriver ut en gitarr, får alla som vill chansen att göra om konststycket. Det innebär att allt fler skriver ut färdiga produkter hemma.

Här är fem något annorlunda saker som är utskrivna på 3d-skrivare.

Pistoler och gevär I USA var det förstås pistoler som var de bland det första som skrevs ut på en 3d-skrivare. Sidan dess har det kommer åtskilliga modeller och det går till och med att bygga ihop ett gevär med delar utskrivna på en 3d-skrivare.

Gitarr Lite trevligare är avdelningen med såväl akustiska som elektriska gitarrer. Den här enkla modellen är utskriven av Hans Fouche. Det finns många olika modeller att välja mellan och många liknar kända gitarrer från tillverkare som Gibson och Fender. Om de låter lika bra som originalen får du bedöma själv.

Armstöd 3d-skrivarna är så mångsidiga att de kan vara mycket mer än bara en hobby. Ett bra exempel på det är exoskelettet The Cortex Exoskeleton. Det ersätter traditionellt gips som stöd för en bruten arm och är både lättare och luftigare.

Även om stödet är fullt av hål ger det ordentligt stör för armen och försök visar att läkningen går snabbare än vid traditionella metoder.

Verktyg Saknas det en hammare eller rätt sorts skruvmejsel? Skriv ut en själv! Det här är ett exempel på en skiftnyckel i plast som i alla fall duger för enklare jobb.

Mat Även mat kan skrivas ut med 3d.skrivare. Det kan handla om allt från små chokladfigurer till hamburgare. Fördelen är att till exempel bakverk kan skapas med större precision.

Kanske är du intresserad av...