För över bilder från mobilen till datorn

Det är enkelt att överföra bilder från mobilen till datorn. Här visar vi några av de smidigaste metoderna.

3 säkra sätt att föra över foton från mobilen till datorn

Varför ska du nöja dig med att ha bilderna på mobilen när du snabbt kan få över dem till datorn? Vi visar dig tre smidiga metoder.

I princip alla mobiltelefoner har inbyggd kamera. Med tiden har mobiltelefonkamerorna blivit så bra att de mycket väl kan ersätta en digital kompaktkamera. Det finns dock ingen anledning att nöja dig med att låta bilderna ligga kvar i telefonen. Det är nämligen ganska enkelt att överföra dem till en dator eller en lagringstjänst på internet. Väl där kan du bearbeta dem på vanligt sätt och lägga in dem i ditt bildbibliotek.

Det finns många sätt att överföra bilderna, vi går igenom de enklaste och snabbaste.

Flytta från telefon till dator med en sladd

När du köpte mobiltelefonen följde det med en usb-sladd som du troligtvis mest använder för att ladda mobilen.

När du ansluter sladden till mobilen och till datorn, kommer datorn att fråga vad du vill att den ska göra med enheten. Välj att den ska visa filerna på enheten. Om du inte får upp det alternativet, kan du först behöva låsa upp telefonen.

Bilderna visas i Utforskaren och finns i en mapp som brukar heta DCIM. Från den mappen kan du kopiera bilderna på samma sätt som du kopierar filer i Windows.

Flytta bilder från mobilen till datorn

Det är enkelt att kopiera bilder från telefonen till datorn med hjälp av en usb-kabel.

Lägg bilderna i Google Fotos

Det kanske enklaste sättet att överföra bilder - och att samla bilder från flera källor - är med Google Foto.

Hämta Google Foto-appen till din mobil och logga in med ditt Google-konto. Då ser appen till att föra över dina bilder till Google Foto på internet. Om du har en Android-telefon har du redan appen Google Foto installerad. När bilderna har kopierats till internet kan du bland annat enkelt dela dem med släkt och vänner, och skapa fotoalbum.

Vi rekommenderar att du bara låter mobilen kopiera bilder när du är ansluten till ett trådlöst nätverk, annars kan det både kosta pengar och ta lång tid.

Med Google Foto kan du få oändligt med lagringsutrymme för dina bilder

Google Foto

Google Foto gör det enkelt att överföra bilder från mobilen till datorn, samtidigt som de lagras på internet. Du kan även samla familjens bilder från flera mobiler i Google Foto.

Skicka bilderna Keepit

Om du vill överföra bilder från en Android-telefon eller en iPhone till pc, är en annan enkel metod att göra det med hjälp av tjänsten Keepit, som du får gratis tillgång till om du är prenumerant på PC-tidningen.

Med Keepits app kan du välja att dina bilder automatiskt ska kopieras till Keepits servrar, så att du alltid har en säkerhetskopia i originalstorlek.

På mobilen kan du hämta Keepit som app till iPhone eller Android, och Keepit finns även som program till Windows.

Keepit backuptjänst

Keepit är en testvinnande dansk backuptjänst.

Kanske är du intresserad av...