WINDOWS-FEL: Problem med att hämta uppdateringar i Windows är så vanliga att många fortfarande blir sittande med gamla versioner av Windows 10 och 11.

WINDOWS-FEL: Problem med att hämta uppdateringar i Windows är så vanliga att många fortfarande blir sittande med gamla versioner av Windows 10 och 11.

Reparera Windows Update så att du kan uppdatera datorn

Har du också problem med att hämta uppdateringar i Windows 10 eller 11? Här visar vi hur du enkelt löser problemet.

Om man skulle göra en lista över de vanligaste och mest irriterande felen som kan uppstå i Windows, kommer diverse problem med uppdateringstjänsten Windows Update att hamna överst.

Det finns knappast en enda funktion i Windows som ständigt orsakar uppdragna axlar och nedåtvända mungipor på samma sätt som Windows Update.

Du kan inte uppdatera till nyaste Windows

När Windows Update fastnar, ofta för att en enskild uppdatering fastnar i kön, betyder det ofta att alla efterföljande uppdateringar också stannar.

Därmed kommer du inte heller att kunna hämta de stora funktionsuppdateringarna till operativsystemet förrän proppen i uppdateringskön har försvunnit. 

Det innebär att du kommer att fastna med en äldre version av Windows, där datorn inte har fått de viktiga säkerhetskorrigeringarna.

Lös enkelt problemet i Windows

I inställningarna för Windows 10 och 11 finns utmärkta felsökningsverktyg som i de allra flesta fall kan lösa problemen åt dig.

Det gäller både problem med Windows Update och fel i andra delar av Windows.

Gör så här:

  1. Öppna Inställningar på datorn genom att högerklicka på Start-knappen och välja Inställningar.
  2. Klicka på System.
  3. Välj alternativet Felsök.
  4. Klicka på Kör vid Windows Update.

I de allra flesta fall korrigerar Windows automatiskt alla fel i uppdateringstjänsten och tar bort proppen som hindrar dig från att uppdatera operativsystemet.

I Inställningar hittar du massor av verktyg för att felsöka problem i Windows. När det gäller fel i Windows Update klickar du på Kör vid Windows Update i översikten.

Lös 50 andra datorproblem

I PC-tidningen 13/2022 som finns ute nu visar vi hur du enkelt kan lösa 50 andra vanliga problem på datorn. 

> Du kan också läsa artikeln i Fördelszonen, där du även hittar alla verktyg du behöver för att lösa datorproblemen.

Kanske är du intresserad av...