Windows 11
Windows 11:

Anteckningar uppdateras snart på datorer med Windows 11, så att texten bland annat blir lättare att se.

Nu blir Anteckningar och Media Player ännu bättre

De nya versionerna av Media Player och det klassiska anteckningsblocket som ingår i Windows 11 uppdateras snart och får ännu fler funktioner.

När Microsoft lanserade Windows 11 hade företaget också haft tid att putsa på en del av sitt arvesilver.

Därmed inkluderade den nya versionen av operativsystemet bland annat nya versioner av de klassiska Windows-programmen Anteckningar och Media Player.

Just dessa två program kommer snart att uppdateras för de frivilliga testarna i Insider-programmet, där man har möjlighet att testa kommande Windows-funktioner före alla andra.

Snabbare att bläddra i långa dokument

Anteckningar är känt för att vara ett litet och inte särskilt resurskrävande program för att läsa och redigera textdokument, men om dokumenten är för långa kan programmet bli instabilt.

Med den kommande uppdateringen ska Anteckningar bli bättre på att hantera stora dokument utan att hacka när du bläddrar i dokumentet.

Du får också större möjligheter att ändra storlek på texter så att de blir ännu enklare att läsa på skärmen, och den inbyggda skärmläsaren förbättras om du utnyttjar möjligheten att läsa upp texten.

> Läs allt om Windows 11

De nyare versionerna av Anteckningar följer datorns överordnade färgtema, så att programmet får mörka färger om du har valt ett mörkt tema.
Anteckningar:

De nyare versionerna av Anteckningar följer datorns överordnade färgtema, så att programmet får mörka färger om du har valt ett mörkt tema.

Enklare sortering av musik

Du kan fortfarande hitta den klassiska Windows Media Player på Start-menyn, men tillsammans med Windows 11 introducerade Microsoft en nytolkning av det populära programmet – bara kallad Media Player.

Det är denna nya utgåva av mediespelaren som snart får en större uppdatering.

När du har fått uppgraderingen blir det möjligt att sortera låtar och album efter det datum då de lades till, och prestandan har förbättrats för alla med stora musiksamlingar.

Du hittar Media Player genom att skriva Media Player i sökfältet i Windows och sedan klicka på resultatet.

Som standard visas den musik och de filmer du har liggande i biblioteken Musik och Filmer, men i programmets inställningar kan du även lägga till filer från andra platser på hårddisken och dra in mediefiler i programmet. 

Windows 11:s mediespelare är bättre än den gamla spelaren från tidigare versioner av Windows.
Media Player:

Windows 11:s mediespelare är bättre än den gamla spelaren från tidigare versioner av Windows.

Vi vet ännu inte när de uppdaterade versionerna av Anteckningar och Media Player landar i vanliga Windows 11-maskiner för personer som inte är med i Windows Insider.

En gissning är tillsammans med höstens stora Windows 11-uppdatering, som vi förväntar oss i oktober. 

Läs även: Så aktiverar du widgetar i Windows 11

Kanske är du intresserad av...