Ny volymkontroll i Windows 11.
Ny volymkontroll i Windows 11:

Så här kommer det att se ut när du ändrar volymen med tangentbordet i Windows 11.

© Microsoft

Microsoft ger Windows 11-paneler ett nytt utseende

Panelerna för ljud- och ljusstyrka får ett helt nytt utseende i Windows 11, som passar bättre till det nya operativsystemets grundläggande design.

21 januari 2022 av Martin Lorentsen

När man tittar på utseendet i Windows 11 är det tydligt att stilen är en helt annan än i Windows 10. 

Färgerna och formerna är mestadels annorlunda och modernare jämfört med Windows 10, men ett par detaljer är sig lika.

Panelerna som visar ljudvolym och ljusstyrka är desamma som vi har tittat på i över ett decennium, och även om det kanske inte hör till de viktigaste detaljerna att modernisera är det precis vad Microsoft håller på med just nu.

LÄS ÄVEN: De 5 bästa nyheterna i Windows 11

Nytt utseende för paneler i Windows 11

När du sänker ljud- eller ljusstyrkan, aktiverar och inaktiverar flygplansläget eller liknande detaljer med specialknapparna på tangentbordet kommer du snart att se helt nya paneler.

En av nyheterna med de nya panelerna är att de först och främst dyker upp längst ned i mitten av skärmen istället för i övre vänstra hörnet.

Windows ljudvolym
Windows ljudvolym:

I många år har det sett ut så här när man höjer och sänker volymen med tangentbordet i Windows. Det kommer snart att förändras i Windows 11.

© PC-tidningen


För det andra kommer panelernas utseende att matcha den skrivbordsbakgrund som valts i Windows 11. Operativsystemets ljusstyrka matchar även panelerna för att göra dem mer behagliga att titta på.

LÄS ÄVEN: Snart kan du styra Windows med rösten

Nya paneler i testfasen

För närvarande testas de nya panelerna för ljud- och ljusstyrka. Du får med andra ord vänta ett tag till om du har en dator med Windows 11.

Det är ännu inte sagt när de nya panelerna kommer att läggas till för alla med Windows 11. Microsoft har tidigare skickat ut mindre omfattande ändringar som denna genom små uppdateringar till Windows.

Om de inte skickas ut som en mindre uppdatering är det inte osannolikt att Windows 11-användare måste vänta tills det nya operativsystemet får sin första stora uppdatering till version 22H2, som förväntas släppas senare i år.

Du kan läsa mer om de nya panelerna samt andra kommande smånyheter i det här blogginlägget hos Microsoft.

LÄS ÄVEN: Windows 11 Anpassa aktivitetsfältet med bra systemgenvägar

Kanske är du intresserad av...