Windows Urklippshanterare får en efterlängtad uppdatering

Windows Urklippshanterare får efterlängtad uppdatering

Ända sedan de första versionerna av Windows har Urklippshanteraren varit så begränsad i sin funktionalitet att det nästan varit pinsamt. I den kommande Windows 10-uppdateringen kommer dock det försummade verktyget att få nya funktioner, och det kommer att ge dig spännande möjligheter.

11 juni 2018 av Henning Dadkhah Rasmussen

Den som väntar på något gott väntar alltid för länge.

En del saker tar ännu längre tid.

För Microsoft har det tagit 33 år att få verktyget Urklippshanteraren att bli lika kraftfullt som många av de gratisalternativ som finns på internet.

Urklippshanteraren i Windows 10 uppdateras

Urklippshanteraren är den plats där text, bilder och annat hamnar när du använder Kopiera-funktionen i Windows - exempelvis med kortkommandot CTRL+C. 

Från Urklippshanteraren går det därefter att klistra in det som kopierats på andra platser med CTRL+V.

Den befintliga Urklippshanteraren är dock väldigt begränsad, bland annat är det inte möjligt att hantera flera olika urklipp och klistra in på olika platser. Vi har fått nöja oss med att bara hantera ett enda urklipp. 

I Windows 10-uppdateringen som kommer i oktober, som har fått namnet Windows 10 Fall 2018 Update, kommer det att finnas en helt ny version av verktyget som kan mycket mer. 

> Få fler nyheter om och tips för Windows 10 här

Windows 10 Urklippshanterare

Den kommande versionen av Urklippshanteraren i Windows 10 visar en historik över det som har kopierats - något som vi tidigare bara har sett i andra program.

Så fungerar den nya Urklippshanteraren i Windows 10

Normalt används CTRL+V för att klistra in material från Urklippshanteraren, men i den uppdaterade versionen som kommer i oktober blir det även aktuellt att använda kortkommandot Windows-tangenten+V. 

Det kommer att visa den nya Urklippshanteraren, där du kan välja vad du vill klistra in.

Urklippshanteraren i Windows 10

I menyn Inställningar har det tillkommit en punkt för Urklippshanteraren, där det bland annat går att synkronisera urklipp mellan olika enheter.

Du kan dessutom få tillgång till innehållet i Urklippshanteraren på alla datorer där du är inloggad med samma Microsoft-konto, så att du inte längre behöver skicka text till dig själv med e-post..

Håll dig uppdaterad om Windows 10

Om du vill hålla dig uppdaterad med de senaste funktionerna i Windows 10, de bästa extraprogrammen samt tips och trick på hur du kan arbeta effektivare med operativsystemet, då kan du få PC-tidningen hemburen till brevlådan.

Då får du dessutom tillgång till Fördelszonen med fler än 300 säkra och testade program till din dator tillsammans med utförliga steg för steg-guider så att du enkelt kan börja använda dem.

Just nu får du en ergonomisk datormus och två nummer av PC-tidningen för bara 59,50 kronor + porto, så att du minskar risken att drabbas av musarm och spänningsvärk. Se erbjudandet här.

Kanske är du intresserad av...