Windows Urklippshanterare får en efterlängtad uppdatering

Windows Urklippshanterare får efterlängtad uppdatering

Ända sedan de första versionerna av Windows har Urklippshanteraren varit så begränsad i sin funktionalitet att det nästan varit pinsamt. I den kommande Windows 10-uppdateringen kommer dock det försummade verktyget att få nya funktioner och det kommer att ge spännande möjligheter.

Den som väntar på något gott väntar alltid för länge. En del saker tar dock ännu längre tid.

För Microsoft har det tagit 33 år att få verktyget Urklippshanteraren att bli lika kraftfullt som många av de alternativ som finns att hämta från internet.

Urklippshanteraren i Windows 10 uppdateras

Urklippshanteraren är den plats där text, bilder och annat hamnar när funktionen Kopiera eller Klipp ut används i Windows - exempelvis med kortkommandot Ctrl+C

Från Urklippshanteraren går det därefter att klistra in det som kopierats på andra platser med Ctrl+V.

Den befintliga Urklippshanteraren är dock begränsad till att bara kunna innehålla ett urklipp åt gången. 

I Windows 10-uppdateringen, som kommer i oktober – Windows 10 Fall 2018 Update, kommer det att finnas en helt ny version av verktyget som kan mycket mer. 

> Få fler nyheter om och tips för Windows 10 här

Windows 10 Urklippshanterare

Den kommande versionen av Urklippshanteraren i Windows 10 visar en historik över det som har kopierats - något som vi tidigare bara har sett i andra program.

Så funkar nya Urklippshanteraren i Windows 10

Normalt används Ctrl+V för att klistra in material från Urklippshanteraren, men i den uppdaterade versionen som kommer i oktober blir det även aktuellt att använda kortkommandot Windows-tangenten+V

Det kommer att visa den nya Urklippshanteraren, där du kan välja vad du vill klistra in.

Urklippshanteraren i Windows 10

I menyn Inställningar har det tillkommit en punkt för Urklippshanteraren, där det bland annat går att synkronisera urklipp mellan olika enheter.

Det går dessutom att få tillgång till innehållet i Urklippshanteraren på alla datorer där användaren är inloggad med samma Microsoft-konto.

Håll dig uppdaterad om Windows 10

Om du vill hålla dig uppdaterad med de senaste funktionerna i Windows 10, de bästa extraprogrammen samt tips och trick på hur du kan arbeta effektivare med operativsystemet, då kan du få PC-tidningen hemburen till brevlådan.

Då får du dessutom tillgång till Fördelszonen med fler än 300 säkra och testade program till din dator tillsammans med utförliga steg för steg-guider så att du enkelt kan börja använda dem.


Kanske är du intresserad av...