Aktivera det nya dynamiska låset.

Nytt dynamiskt lås i Windows 10.

Windows 10-nytt: Datorn låses när du lämnar den

I den kommande store uppdateringen av Windows 10 finns den en ny genial säkerhetsfunktion: Datorn låser sig automatiskt när du lämnar den!

8 februari 2017 av Henning Dadkhah Rasmussen

I nästa stora uppdatering av Windows 10, som kommer senare i vår, finns det många spännande nyheter - särskilt med betoning på kreativitet. Uppdateringen kallas också för Creative Update. Detta till trots finns det mycket annat att se fram emot, som till exempel en ny och smart säkerhetsfunktion som skyddar både dig och din dator.

Windows 10 ser när du går

Funktionen heter Dynamic Lock (dynamiskt lås på svenska) och fungerar genom att Windows 10 använder webbkameran för att se om du sitter vid datorn. Så fort du går därifrån kommer datorn att låsas och kräva lösenord för att låsas upp. Funktionen är avstängd i standardläget, men rekommendationen är att den aktiveras när du har fått uppdateringen senare i år.

Så här aktiveras det nya dynamiska låset.

Så här aktiveras det nya dynamiska låset.

Trygg på toa

Med den nya funktionen behöver du inte vara orolig för att någon snokar i din dator medan du går på herr- eller damrummet. Datorn låses så fort du lämnar den och kan inte låsas upp igen utan att du skriver in ditt lösenord.

Kanske är du intresserad av...