få Utforskaren i svart

Visa Utforskaren i svart

Microsoft har precis släppt vårens stora Windows 10-uppdatering, men nästa är redan under arbete och kommer att släppas i höst. En av nyheterna är att du kan välja att visa Utforskaren i svart i stället för vitt.

Mycket av det som finns i Windows 10 baserar sig på förslag från frivilliga användare som hämtar kommande Windows-versioner i Microsofts Insider Program. 

Nu visar det sig att många av användarna har velat se möjligheten att välja ett mörkt färgtema i Windows, så att både appar, operativsystem och program som exempelvis Utforskaren blir svarta.

Nu har Microsoft berättat på sin blogg att det önskemålet snart kommer att gå i uppfyllelse, närmare bestämt i nästa version av Windows 10 som kommer att släppas i höst. Då kommer det att vara möjligt att välja mörka färger genom att högerklicka på skrivbordet, välja Anpassa och välja Färger i menyn till vänster.

De mörka färgerna kan bland annat vara en fördel för användare som inte ser så bra, plus att det faktiskt kan förbättra batteritiden eftersom det går åt mindre ström att visa en mörk skärm än en ljus.

> Få fler tips och trick om Windows 10 här

Gå med i Microsoft Insider Program

Du kan själv gå med i Windows Insider genom att gå in i Inställningar i Start-menyn, välja Uppdatering och säkerhet, följt av att klicka på Windows Insider Program i menyn till vänster. 

Tänk bara på att det handlar om versioner som kan vara instabila och innehålla buggar, eftersom det handlar om versioner som ännu inte har släppts till vanliga användare.

Om du älskar mörka färger kan vi även rekommendera webbplatsen Blackle, som visar Google med en svart bakgrund.

Håll dig uppdaterad om Windows 10

Om du vill hålla dig uppdaterad med de senaste funktionerna i Windows 10, de bästa extraprogrammen samt läsa tips och trick för att använda operativsystemet effektivare, då kan du få PC-tidningen levererad ända till din brevlåda.

Då får du dessutom tillgång till Fördelszonen med fler än 300 säkra och testade program tillsammans med steg för steg-guider på svenska så att du kan börja använda dem.


Kanske är du intresserad av...