Windows-10-tips

Tre tips till Windows 10

Tre smarta tips för Aktivitetsfältet i Windows 10

18 april 2016

Det behövs bara två tangenttryckningar för att starta ett program som finns i Aktivitetsfältet och det är lätt att starta program i Aktivitetsfältet och Start-menyn i adminstratörsläge.

Här är tre tips för att få ut mer av Aktivitetsfältet i Windows 10.

Fäst program i Aktivitetsfältet Aktivitetsfältet är det perfekta stället för din favoritprogram eftersom du alltid kommer åt dem utan att öppna Start-menyn eller söka efter dem.

Det finns två sätt att fästa ett program i Aktivitetsfältet: Starta programmet som ska fästas där och högerklicka på programmets ikon i Aktivitetsfältet. Välj Fäst det här programmet i Aktivitetsfältet. Det går även att leta upp programmet i Start-menyn och dra ikonen till Aktivitetsfältet. När texten Länk visas släpper du ikonen, varpå en genväg hamnar i Aktivitetsfältet.

Smart genväg för att starta program Det går att starta program som är fästa i Aktivitetsfältet utan att klicka på dem. Tryck i stället på Windows-tangenten + den siffra som motsvarar i vilken ordning programmets ikon ligger i Aktivitetsfältet efter ikonen Aktivitetsvy.

Nedan ska vi alltså trycka på Windows-tangenten + 1 för att starta webbläsaren Edge eller på Windows-tangenten + 5 för att starta Google Chrome.

Kör program som administratör Microsoft har gjort det till synes krångligt att köra program som administratör i Windows 10. Det finns dock ett smart sätt att göra det med program som finns i Start-menyn eller Aktivitetsfältet.

Håll Skift + Ctrl nedtryckta och högerklicka på ett program. I menyn som visas väljer du Kör som administratör.

Kanske är du intresserad av...