Windows 10 April 2018 Update

Den senaste stora Windows-uppdateringen kan ställa till med en del problem.

Tomt skrivbord efter senaste Windows-uppdateringen

Windows-användare har råkat ut för att skrivbordet är tomt på ikoner efter den senaste stora april 2018-uppdateringen. Antivirusprogram tros ligga bakom problemen.

23 maj 2018 av Steffen Nielsen

Har du ännu inte installerat den stora apriluppdateringen för Windows 10? 

I så fall kanske du ska vänta lite till innan du gör det. 

Den 14 maj rapporterade en användare på Microsofts supportforum att den stora April 2018-uppdateringen av Windows 10 orsakade ett tomt skrivbord på hans dator. Sedan dess har många fler skrivit om samma problem.

Skrivbordet kan inte hittas

Rent konkret inträffar följande: Efter att uppdateringen har installerats möts den drabbade datoranvändaren av ett meddelande som säger att skrivbordsfilen inte kan hittas. Dessutom är skrivbordet helt tomt på ikoner och det går inte att få tillgång till arbetsytan.

Microsoft har ännu inte hittat någon lösning på problemet och än så länge har de drabbade behövt göra en återställning av Windows med Microsofts verktyg för ändamålet.

Misstankarna om vad som orsakar problemet vänder sig främst mot antivirusprogram, som många gånger tidigare orsakat problem i samband med Windows-uppdateringar.

Har du uppdaterat till senaste versionen?

Om du inte är säker på om du har fått den senaste uppdateringen, version 1803, kan du kontrollera det så här:

Gå in under Inställningar, välj System och klicka sedan på Om. Titta under  Windows-specifikationer

Om din version heter 1709, har du fortfarande den gamla versionen.

> Fler nyheter om Windows 10

> Få en säker dator med PC-tidningens säkerhetspaket, ett programpaket som innehåller tio stycken testade och säkra program.

Just nu får du 1 nummer av PC-tidningen samt tillgång till säkerhetspaketet och alla andra program i Fördelszonen för bara 29 kronor. Läs mer om erbjudandet här.

Kanske är du intresserad av...