Nyheter och intressen är en ny funktion i Windows
Nyhetstjänst

Efter den senaste uppdateringen av Windows 10 har du kanske också fått Microsofts nyhetstjänst placerad till höger i Aktivitetsfältet. 

Stäng av den nya nyhetstjänsten i Windows 10

Den nya stora uppdateringen för Windows 10 innehåller ett helt nytt nyhetsfält som ger dig nyheter, väderprognoser och annan information på skrivbordet. Här visar vi hur du stänger av funktionen om du föredrar Windows som det var tidigare.

Som du kunde läsa här i PC-tidningen förra veckan är den nya stora funktionsuppdateringen för Windows 10 äntligen klar.

Uppdateringen är en av två halvårliga funktionsuppdateringar till operativsystemet och har namnet 21H1.

> Läs mer om tidigare uppdateringar och nya funktioner i Windows 10 här

Ett fåtal nya funktioner i 21H1

Som vi tidigare har berättat innehåller 21H1-uppdateringen förhållandevis få nya, synliga funktioner för Windows 10, till skillnad från den uppdatering din dator får i höst och som kan komma att medföra ganska omfattande visuella och funktionsmässiga förändringar av Windows 10.

En av de få nya funktionerna i 21H1 är nyhetstjänsten som är placerad i Aktivitetsfältet och som öppnar ett fönster på skrivbordet när du klickar på den. 

Alla har dock inte fått den nya funktionen tillsammans med 21H1, eftersom Microsoft kommer att skicka ut den till alla tänkbara datorer i etapper.

Om du inte redan har fått den till datorn tillsammans med 21H1 får du den snart i en vanlig, löpande uppdatering till Windows 10.

Den nya nyhets- och intressefunktionen ger dig nyheter, väderprognoser, aktiekurser, trafikuppdateringar och annat – direkt från Aktivitetsfältet.
Nyheter och intressen i Windows

Den nya nyhets- och intressefunktionen ger dig nyheter, väderprognoser, aktiekurser, trafikuppdateringar och annat – direkt från Aktivitetsfältet.

Enkelt att stänga av funktionen

Om du inte vill ha denna nya distraktion när du arbetar på din dator är det enkelt att stänga av nyhetsfältet igen. 

Det gör du genom att högerklicka på valfri plats i Aktivitetsfältet. Bläddra nu upp till Nyheter och intressen och välj alternativet Stäng av.

Det är enkelt att inaktivera funktionen Nyheter och intressen i Windows 10
Avaktivera

För att stänga av den nya funktionen högerklickar du på valfri plats i Aktivitetsfältet, bläddrar upp till Nyheter och intressen och väljer Stäng av. Här visas det i en engelsk version av Windows 10.

Du kan enkelt ångra ditt val

Om du sedan ångrar dig och vill ha tillbaka funktionen är det lika enkelt.

Högerklicka bara igen på en fri plats på Aktivitetsfältet och rulla upp till Nyheter och intressen. Välj denna gång Visa ikon och text.

Nu är knappen tillbaka i Aktivitetsfältet och när du klickar på den visas de senaste nyheterna och annan information. 

Kanske är du intresserad av...