Dator och mobiltelefon

Ett fönster med namnet Spela upp automatiskt dyker ofta upp när en mobiltelefon ansluts till datorn. Så här stänger du av funktionen.

© Shutterstock

Stäng av automatisk uppspelning i Windows

Ett fönster brukar dyka upp när du ansluter mobiltelefonen, ett usb-minne eller en cd till datorn. Så här stänger du av automatiskt uppspelning.

Windows innehåller många bra funktioner, framför allt de nya som gör det möjligt att fjärrstyra en Android-telefon med Windows 10. Varje gång som telefonen ansluts dyker det dock upp ett fönster vilket kan vara ganska irriterande.

Det handlar om funktionen Spela upp automatiskt, som exempelvis visar eller spelar upp mediefiler på enheten som just har anslutits.

Funktionen kan emellertid stängas av helt eller anpassas för att bara dyka upp när ett usb-minnen ansluts till datorn, men inte när mobiltelefonen gör det.

Stäng av Spela upp automatiskt

Öppna inställningarna i Windows genom att klicka på Start-knappen och på kugghjulet i Start-menyn.

Välj Enheter och klicka på Spela upp automatiskt i vänsterkolumnen. 

Längst upp kan funktionen ska stängas av helt med hjälp av skjutreglaget. Det går även att stänga av den för specifika enheter under Välj standardinställningar för Spela upp automatiskt. Under den enhetstyp som du vill stänga av funktionen för väljer du Gör ingenting.

> Här finns fler tips för Windows 10

Under Spela upp automatiskt kan du stänga av funktionen fullständigt, eller välja olika inställningar för olika enheter.

Kanske är du intresserad av...