Med Informationsfönstret blir Utforskaren ännu bättre

Informationsfönstret i Utforskaren gör det lättare att hitta i Windows 10.

Smart trick: Förbättra Utforskaren i Windows 10

Nu kan du arbeta smidigare med Utforskaren i Windows när du hanterar mappar och filer. Läs om tricket som ger mycket mer och snabbare information om alla filer och mappar – utan att de behöver öppnas.

Utforskaren är det program i Windows där man jobbar med filer och mappar, det vill säga själva filhanteringsverktyget. Det är en av de mest använda funktionerna i operativsystemet.

Det är i Utforskaren man öppnar mappar och enheter och det är här som filer kopieras mellan exempelvis ett usb-minne och hårddisken.

Även om funktionen oftast fungerar alldeles utmärkt finns det en del man kan göra för att förbättra den. Många funktioner är nämligen inte aktiverade i standardläget.

En av dessa funktioner är Informationsfönstret, som är en funktion som visar mer om objekten i en mapp. Med den funktionen visas till exempel innehållet i de filer och mappar som markeras. Det är ett smart sätt att snabbt hitta en bestämd fil eller mapp som man letar efter.

Aktivera Informationsfönstret

Det är enkelt att få mer information om filer och mappar i Windows:

  1. Öppna Utforskaren och välj menyn Visa
  2. Vid menyfliken Fönster klickar du på Informationsfönstret.
  3. I i fortsättning visas nu detaljer om objektet i kolumnen till höger, till exempel datum, storlek och taggar.

Mer att läsa I det nya numret

I PC-tidningen nummer 17/2017 får du fler tips om hur du får ut så mycket som möjligt av Utforskaren. Vi skriver bland annat om programmet FreeCommander, som alla läsare av PC-tidningen kan hämta gratis från Fördelszonen.

Om du tecknar en prenumeration nu kan du läsa tidningen direkt i digitalt format via vår tjänst Wype. I Wype kan du alltid läsa de 10 senaste numren av PC-tidningen.

Just nu får du 2 nummer av PC-tidningen hem i brevlådan samt en snygg Bluetooth-högtalare för endast 59:50 kronor. Du sparar hela 407 kronor!

Du kommer du även åt Fördelszonen, som innehåller över 300 program som är testade och kontrollerade av PC-tidningens redaktion.

Mycket bättre än Utforskaren

I artikeln skriver vi om ett filhanteringsprogram som ger betydligt fler möjligheter i Windows än vad som är möjligt med Utforskaren i Windows.

Kanske är du intresserad av...