Byt färgtema i Windows 10

Standardfärgerna i Windows 10 kan bli tråkiga efter ett tag, men det är enkelt att ändra dem.

© Shutterstock

Så byter du färg på Start-menyn i Windows 10

Den blåa standardfärgen i Windows är trevlig och neutral, men kan bli ganska långtråkig. Ge operativsystemet en uppfräschning med en ny färg - vi visar hur du bär dig åt.

Den mörkblåa standardfärgen kan bli lite långtråkig efter ett tag. Att byta färg piffar upp och ger operativsystemet en mer personlig prägel, och det är lättare än du kanske tror.

Under Inställningar kan du byta färg, färglägga Aktivitetsfältet, byta bakgrundsbild och mycket mer, allt gör att göra operativsystemet mer personligt. 

Vi visar hur du byter färgtema.

Så byter du färgtema i Windows 10

Öppna Start-menyn, klicka på kugghjulet i nedre vänstra hörnet för att öppna Inställningar och klicka sedan på Anpassning.

I vänstra kolumnen klickar du på Färger, vilket öppnar en hel palett med fördefinierade färger att välja mellan. Om du inte hittar din favoritfärg kan du blanda till en egen genom att klicka på Egen färg

Det är möjligt att färglägga Start-menyn och Aktivitetsfältet genom att markera alternativet Start, aktivitetsfältet och i åtgärdscenter, och även programfönstren genom att markera Namnlister.

Om du vill byta bakgrundsbild klickar du på Bakgrund i vänsterkolumnen. Här går det att välja mellan att visa en specifik bild, byta bakgrundsbilder i form av ett bildspel, eller använda en bakgrundsfärg i stället för en bild.

> Läs fler tips och trick för Windows 10 här 

Få Windows 10 som DU vill ha det

I PC-tidningen nummer 11/2018 kan du läsa hur du kan anpassa din Start-meny, till exempel genom att:

  • Ändra panelernas storlek i Start-menyn
  • Ge panelerna unika bakgrundsfärger
  • Göra panelerna mer personliga med hjälp av bilder

Tillsammans med tidningen får du dessutom de praktiska programmet Titelconifier, som du kan hämta i Fördelszonen

Köp tidningen hos din tidningshandlare eller teckna en prenumeration nu och läs artikeln direkt med vår Wype-app.

> Just nu kan du få ett nummer av PC-tidningen tillsammans med tillgång till fler än 300 program och mycket annat digital innehåll för bara 29 kronor. Läs om erbjudandet här.

Kanske är du intresserad av...