Nu kan du se telefonmeddelanden i Windows 10

Nu får Din Telefon fler funktioner, så att meddelanden från telefonens appar dyker upp i Åtgärdscentret i Windows 10.

© Microsoft

Nu kan du se telefonmeddelanden i Windows 10

Meddelanden från dina appar på telefonen dyker inte längre enbart upp på telefonen, nu kan du även se dem i Åtgärdscentret om du använder programmet Din Telefon.

Du behöver inte längre plocka fram telefonen när den vibrerar bara för att se vilken av dina appar som vill dig något. I varje fall inte om du sitter vid en dator med Windows 10.

Med programmet Din Telefon kan du länka din Android-telefon till operativsystemet, så att så kallade push-notiser från Facebook, Instagram med flera visas på datorskärmen.

Kräver en ny app till datorn

Funktionen har funnits en längre tid, men nu släpper Microsoft en uppdatering som du kan hämta från Microsoft Store. 

Det räcker alltså inte att bara använda den version av Din Telefon som följer med Windows och som finns under Inställningar.

> Du kan hämta Din Telefon till datorn här.

Telefon och Windows smälter samman

Samtliga meddelanden från dina appar kommer att dyka upp som små meddelanden i datorskärmens nedre högra hörn, och du kan se en historik över händelser genom att öppna Åtgärdscentret i Windows (det gör du genom att klicka på meddelandeikonen längst till höger i Meddelandefältet).

Denna nya funktion i Din Telefon är bara en av flera som Microsoft har släppt de senaste månaderna. När verktyget lanserades i början av 2018 var det bara möjligt att läsa och skicka sms på datorn, samt få tillgång till telefonens fotoalbum.

Senare i år är det även tänkt att lanseras en uppdatering som gör det möjligt att fjärrstyra telefonen via datorn, eftersom telefonens skärm kommer att speglas i ett programfönster på datorn och du kan använda musen för att starta och styra samtliga appar på telefonen.

Läs mer om de nyaste Windows-funktionerna här

Kanske är du intresserad av...