Microsoft Update 2004 20h2

I framtiden kommer det inte två stora uppdateringar varje år.

Microsoft slutar med halvårsuppdateringar

Du kommer behöva vänja dig vid att få en stor uppdatering varje år, inte en varje halvår. Microsoft vill nämligen satsa på ändra projekt än Windows 10.

13 augusti 2020 av Steffen Nielsen

Microsoft arbetar fortfarande med att lösa alla problem i kölvattnet av funktionsuppdateringen 2004, även känd som 20h1. Nu kommer framtiden att se annorlunda för de stora halvårsuppdateringar som vi har vant oss vid sedan Windows 10 lanserades 2015.

Mycket tyder nämligen på att det inte längre kommer att handla om halvårsuppdateringar utan snarare om helårsuppdateringar.

Publikationen ZDNet berättar att Microsoft efter höstuppdateringen 2020, som de har kommit riktigt långt med och redan har testat en tid, kommer att vänta ett helt år innan nästa stora funktionsuppdatering släpps.

> Läs allt om Windows 10-uppdateringarna sedan operativsystemet lanserades

Längre mellan uppdateringarna

Det har länge funnits tecken på att en ny och långsammare uppdateringstakt kan bli aktuell.

I det så kallade Microsoft Insider-programmet har de senaste versionerna av Windows, så kallade builds, som testas nämligen inte längre namn som knyter dem till enskilda halvårsuppdateringar.

I stället handlar det om en strid ström av mindre uppdateringar.

> Undersök om du har den senaste versionen av Windows 10

Microsoft satsar på Windows 10X

Att Microsoft nu ändrar hastigheten på uppdateringarna beror inte på att företaget ligger på latsidan. 

Strategin är i stället att fler ingenjörer ska arbeta med operativsystemet Windows 10X. Det är ett kommande operativsystem som vänder sig till enheter med två skärmar, exempelvis Microsofts egna tvåskärmsdator Surface Neo som väntar på att lanseras.

Enligt ZDnets källa hos Microsoft förväntas Windows 10X lanseras under våren 2021, vilket kräver så stora resurser att det inte finns möjlighet att satsa lika mycket på huvudoperativet Windows 10 under samma period.

Man kan också spekulera i att det kan finnas en annan förklaring till förändringen - att de senaste uppdateringarna av Windows 10 har resulterat i så många fel att företaget kan behöva ett helt år för att korrigera fel efter varje uppdatering.

Du kan läsa allt om den senaste funktionsuppdateringen för Windows i vår översiktsartikel.

Kanske är du intresserad av...