Microsoft News Bar visar strömmande nyheter.
Microsoft News Bar

Microsoft News Bar visar nyheter med rullande text ovanför Aktivitetsfältet.

© Microsoft

Microsoft News Bar: Nyhetsflöde i Windows

Microsoft introducerar nyhetsflöde med rullande text i Windows 10.

Microsoft jobbar för fullt med en app som kontinuerligt ska visa de senaste nyheterna direkt i Windows 10.

Appen News Bar lägger sig som en rullande textremsa precis ovanför Aktivitetsfältet. Remsan visar nyhetsrubriker ur det aktuella nyhetsflödet från olika nyhetsmedier.

News Bar hämtar nyheterna från både lokala och nationella medier och kan även visa aktuella aktiekurser.

Ställ in News Bar i Windows 10

Det går att ställa in var på skärmen News Bar ska ligga och nyheterna kan antingen visas som rullande text eller som bilder. För att se vad en nyhet handlar om räcker det att peka på en rubrik eller bild för att få en sammanfattning av nyheten.

Om News Bar blir för distraherande kan den minimeras, men efter två timmar dyker den upp igen – så länge appen inte avslutas.

News Bar visar alla stora nyheter från både när och fjärran. Det går inte att bestämma vad som ska visas eller anpassa nyheterna efter intresse eller liknande. Alla nyheter som användaren klickar på för att läsa öppnas i webbläsaren Edge.

News Bar är en app som hämtas från Microsoft Store. Ännu så länge finns den bara i en betaversion för amerikanska Windows 10-användare. Någon svensk version finns inte och det går inte heller att hämta appen i svenska Microsoft Store.

När och om News Bar lanseras här är tills vidare oklart.


Kanske är du intresserad av...