Få tillgång till Word, Excel och Powerpoint med ett Microsoft-konto
Microsoft-konto

Med ett Microsoft-konto får du tillgång till en rad program utan att det kostar pengar. Här kan du läsa hur du skapar ett Microsoft-konto på några minuter. 

© Shutterstock

Skapa ett Microsoft-konto

Om du inte har något Microsoft-konto ännu går du miste om en hel del möjligheter, vilket är synd. Med vår guide är du redo på några minuter.

Det finns många fördelar med att ha ett konto hos Microsoft. 

Bland annat ger det tillgång till företagets alla kostnadsfria verktyg på nätet.

Det inkluderar bland annat Word, Excel och Powerpoint. Med andra ord verktyg och program som du annars är van att betala dyra pengar för i Office-paketet.

Har du ett Microsoft-konto får du tillgång till onlineversionen av Office-paketet, som utöver Word, Excel och Powerpoint också innehåller Onenote, Onedrive och verktyget To Do, som du kan använda för att skapa praktiska att göra-listor.

> Läs även: OneDrive Nya funktioner i populär lagringstjänst

Så skapar du ett Microsoft-konto

Därför rekommenderar vi att du skapar ett konto hos Microsoft. 

Det är som tur är ganska enkelt att göra. Så här gör du: 

  1. Börja med att besöka den här hemsidan. Klicka på texten Skapa ett Microsoft-konto för att komma igång med registreringen.
  2. Skriv in din e-postadress. Det kan exempelvis vara din gmail-adress eller vilken annan adress som helst. Klicka på Nästa
  3. Skriv nu in det lösenord du vill använda och klicka på Nästa.
  4. Välj land och födelsedatum och klicka på Nästa.
  5. Du får nu en kod till den e-postadress som du angav tidigare. Den ska du kopiera och klistra in i fältet. Klicka på Nästa
  6. Lös nu uppgiften som ska visa att du inte är en robot. 
  7. Därefter skapas ditt konto.

Om du nu vill prova Microsofts kostnadsfria kontorspaket som följer med ditt nya Microsoft-konto kan du besöka webbplatsen www.office.com.

Kanske är du intresserad av...