Fri uppgradering av Windows 10 S

Fri uppgradering av Windows 10 S gratis

Den som har en dator med Windows 10 S kan snart uppgradera till den ordinarie versionen av Windows 10 gratis.

Nu kommer det goda nyheter till alla som har köpt en dator med Windows 10 S. Den som inte tycker om operativsystemets begränsningar kan snart uppgradera utan kostnad till den vanliga versionen av Windows 10. Det skriver Microsoft i en blogg om operativsystemet.

Windows 10 S introducerades förra året som ett enklare alternativ till vanliga Windows 10. I S-versionen går det till exempel bara att installera appar från Microsoft. Enligt Microsoft ger det bättre prestanda och längre batteritid.

Det innebär att de flesta program som vi är vana att använda inte fungerar i en dator med Windows 10 S. Nu vill Microsoft flytta över användarna till det ordinarie operativsystemet genom att göra uppgraderingen gratis. 

> Läs mer om Windows 10

Windows 10 i S Mode

I och med nästa uppdatering av Windows 10 byter Windows 10 S namn. Det kommer att kallas för Windows 10 S Mode. Ändringen sker eftersom många användare har blivit förvirrade av namnet Windows 10 S.

Det återstår att se om förvirringen minskar när namnet byts till Windows S Mode.

Prova 1 nummer av PC-tidningen och få tillgång till hela Fördelszonen med mer än 300 utvalda och kontrollerade program för endast 29 kronor. 

Kanske är du intresserad av...