Hämta 100 snygga bakgrundsbilder till datorn
Bakgrundsbilder:

Tycker du också att bakgrunden i Windows 10 är lite tråkig? Nu kan du hämta 100 snygga bilder till skrivbordet utan att det kostar något. Så här får du en ny bakgrundsbild.

Hämta 100 snygga bakgrundsbilder till datorn

Tycker du också att bakgrunden i Windows 10 är lite tråkig? Nu kan du hämta 100 snygga bakgrundsbilder till skrivbordet i Windows.

1 februari 2022 av Redaktionen

När du installerar Windows 10 visas som standard en bakgrundsbild på skrivbordet med några konstnärliga blå streck. 

Det är okej, men det är inte alla som tar sig för att ändra bakgrundsbilden till något mer personligt. 

Men det kan du enkelt göra något åt!

> Läs mer om Windows 10 här

I PC-tidningens Fördelszon hittar du just nu hela 100 mycket snygga bakgrunder som du fritt kan hämta och använda i Windows 10. Bakgrundsbilderna är indelade i kategorier som landskap, dator och teknik och djur. 

Du kan växla mellan bilderna så att du inte behöver titta på samma sak för länge, eller bara välja din favorit och ha den som standard. 

Tillsammans med paketet som innehåller bakgrundsbilderna får du en utförlig guide till hur du hämtar dem och hur du presenterar dem bäst på datorn.

Hämta de 100 bakgrunderna i Fördelszonen här! (kostnadsfritt för prenumeranter)

Så ändrar du bakgrundsbild på datorn

Det är enkelt att ändra bakgrundsbild på skrivbordet i Windows. 

Gå bara till skrivbordet, högerklicka på en tom plats och välj Anpassa. På menyn som öppnas kan du välja om bakgrunden ska vara en bild, en färg eller ett bildspel. 

Väljer du bild kan du ta en av de bilder som är tillgängliga, eller så kan du bläddra och hitta en valfri bild på datorn för ändamålet. 

Sedan kan du välja hur bilden ska visas på skärmen – om bilden till exempel inte är tillräckligt stor för att fylla hela skärmen kan du välja att centrera den så att den bara visas i mitten av skärmen. Prova dig fram med de olika möjligheterna. 

Visa bakgrundsbilder som bildspel på skrivbordet

Om du vill ha ett mer dynamiskt skrivbord kan du välja att skapa ett bildspel där Windows automatiskt växlar mellan flera olika bakgrundsbilder. 

Först måste du samla de önskade bilderna i en mapp på datorn, till exempel i mappen Bilder eller i en mapp på skrivbordet. 

Därefter går du till Anpassa som du hittar genom att högerklicka på en tom plats på skrivbordet. Här väljer du Bildspel under bakgrund, och så letar du reda på mappen där du har sparat dina bakgrundsbilder – använd knappen Bläddra om din mapp inte visas automatiskt. 

Därefter kan du välja olika inställningar för bildspelet, till exempel hur ofta bilden ska växla, om bilderna ska blandas osv. 

Vilken bakgrundsbild är bäst?

Du kan som sagt använda alla möjliga bilder som bakgrundsbild på skrivbordet i Windows, men du måste vara försiktig med bilder som du hittar på nätet. 

Dels kan storleken och kvaliteten ofta vara dålig, dels omfattas andra människors bilder av upphovsrättigheter som gör att du i själva verket inte får spara dem på datorn såvida det inte finns avtal om det. 

Med de 100 bakgrundernasom du hittar i PC-tidningens Fördelszon är du säker på att kvaliteten är bra och att du har rätt att använda dem utan att du lurar fotograferna bakom bilderna. 

> Du kan hämta de 100 bakgrunderna till din dator här

Få en rörlig bakgrundsbild i Windows

Med programmet Lively Wallpaper kan du infoga hela hemsidor och videofiler från exempelvis YouTube eller din hårddisk på skrivbordet. 

Det ger en snygg effekt och på moderna datorer märker du ingen skillnad på datorns prestanda även när det visas en animation i bakgrunden.

Du kan enkelt skapa snygga, dynamiska bakgrunder av dina egna videor eller använda några av de bakgrunder som följer med programmet. 

> Du hittar programmet med en grundlig guide i Fördelszonen

Kanske är du intresserad av...