Windows 10 Virtual Desktops

Få flera skrivbord i Windows

En av de bästa funktionerna i Windows 10 är möjligheten att skapa flera skrivbord. Här visar vi hur du skapar ett nytt skrivbord och för en översikt över alla öppna program och mappar.

19 oktober 2016 av Anders Daugaard

Det kan i flera situationer vara praktiskt att ha flera så kallade virtuella skrivbord, framför allt om du har för vana att ha många program och mappar öppna samtidigt. Vi visar hur det går till att skapa flera skrivbord och att flytta objekt mellan dem.

Så här gör du:

1.

Klicka på Aktivitetsvy - det är knappen till höger om sökknappen med förstoringsglaset vid Start-knappen - eller tryck på Windows + Tab samtidigt på tangentbordet.

2.

Om du har ett eller flera fönster öppna, kommer alla att visas på skärmen i ett mindre format, och du har en rad olika valmöjligheter. Du kan till exempel klicka på ett fönster för att öppna det.

3.

Klicka på Nytt skrivbord längst ner till höger på skärmen för att skapa ett nytt skrivbord.

4.

Längst ner på skärmen visas nu två miniatyrer av skrivbord. Dra och släpp ett av de öppna programmen eller fönstren på Skrivbord 2, som är det nya skrivbordet.

5.

Nu har du flyttat fönstret från det ena skrivbordet till det andra. Klicka på Skrivbord 2 för att öppna det.

6.

Du kan när som helst använda Aktivitetsvy för att hoppa mellan skrivbord, flytta program och fönster mellan dem, och även skapa ännu fler virtuella skrivbord.

För att stänga ett virtuellt skrivbord, klickar du på det lilla krysset i skrivbordets övre högra hörn när du befinner dig i aktivitetsvyn. Då stängs skrivbordet, och alla fönster som befinner sig på det flyttas till ett annat öppet skrivbord.

Tips: Växla snabbt mellan skrivbord

Håll ner tangenterna Ctrl + Win samtidigt som du trycker på vänster- respektive höger piltangent för att snabbt hoppa mellan skapade skrivbord.

Observera: Tänk att det inte går att anpassa skrivbordens olika Aktivitetsfält individuellt eftersom det egentligen är samma Aktivitetsfält. Ändrar du Aktivitetsfältet på ett av skrivborden, kommer ändringen även att göras på den övriga.

Kanske är du intresserad av...