IE11 svenska

De tre första sakerna du ska göra i Windows 10

När du har uppgraderat till Windows är det tre saker du bör göra för att bespara dig trassel längre fram.

4 februari 2016

Det mesta är enkelt och trevligt med Windows. Du tar dina vanliga program och filer med dig till det nya operativsystemet, och det tar inte många minuter att bli hemmastadd. Det finns dock en del saker som kan vara trevliga att ta hand om relativt snabbt, eftersom en del kan uppleva detaljer som irriterande:

1. Utöka indexeringen I början kan det kännas frustrerande att Windows 10 inte verkar hitta alla filer som finns på datorn. Det beror på att datorn inte indexerar alla filer, utan enbart filer som ligger i vissa standardkataloger. Gå till sökfältet och sök efter "Indexeringsalternativ", klicka på funktionen och i programfönstret som öppnas ändrar du så att hela C-hårddisken läggs till i indexeringen.

2. Hitta en annan webbläsare än Microsoft Edge Sök efter "Internet Explorer" och starta webbläsaren. Högerklicka sedan på ikonen i Aktivitetsfältet och välj "Fäst i aktivitetsfältet ". Eller så surfar du ut på internet och laddar hem Firefox eller Chrome.

3. Stäng av Wi-Fi-delning Standardinställningen är att operativsystemet förstärker det lokala trådlösa nätverket genom att dela ut det till andra lokala enheter. Ändra det genom att söka efter och starta "Inställningar" och klicka på "Nätverk och internet". Välj "Wi-Fi" och bläddra ner till "Hantera Wi-fi-inställningar". Klicka bort de förvalda markeringarna vid alternativet "För nätverk som jag väljer, dela dem med ".

>Läs mycket mer om Windows 10

Kanske är du intresserad av...