Windows 10 fejl

Åtta anledningar att INTE uppgradera till Windows 10

Du har säkert läst många goda argument för varför du ska installera Windows 10, men allt är inte guld och gröna skogar. Här är åtta anledningar varför du INTE ska installera Windows 10.

Här på PC-tidningen är vi generellt sett mycket nöjda med Windows 10, men ingen Windows-version är felfri inte ens Windows 10. Så om du är tveksam över om du ska uppdatera din dator med Windows 7 eller 8.1, ska du få åtta anledningar till varför du inte ska installera Windows 10:

1: Det kan bli problem med själva uppgraderingen I de flesta fall går det smidigt och smärtfritt att uppgradera från sitt tidigare Windows till Windows 10, men det finns egentligen inga garantier att det blir på det sättet. Ibland kan ett par timmar uppdateringspysslande resultera i att du får meddelandet att något har gått fel.

2: Du får inte någon färdig produkt Microsoft har sagt att Windows 10 kommer att vara den sista versionen av Windows. Det betyder i praktiken att operativsystemet aldrig blir riktigt färdigt, utan hela tiden kommer att fortsätta att utvecklas.

3: Du tvingas på uppdateringar Samtliga Windows 10-verioner har grundinställningen att automatiskt ladda hem och installera uppdateringar vare sig du vill eller inte. Om du har Home-versionen av Windows 10 har du inte ens något val att stänga av eller neka att Windows installerar uppdateringar. Detta ser visserligen till att Windows 10 alltid har de absolut senaste uppdateringarna, men en del finner det irriterande att inte kunna välja.

4: Inställningar finns på två platser Windows 10 har en helt ny meny för inställningar som delvis är hämtad från Windows 8.1. den gamla kontrollpanelen finns dock fortfarande, vilket betyder att du kan behöva leta på två olika platser för att hitta inställningen du letar efter.

5: Nya appar är inte lika bra som gamla program Microsoft vill gärna att du ska hämta dina program från deras programbutik Store, där det finns spel, e-postklienter och andra program i form av appar i stället för som vanliga program. Ofta är dock de gamla programmen bättre och har fler funktioner.

6: Cortana fungerar inte i Sverige I USA lovprisas den digitala assistenten Cortana, som kan styras med röstkommandon. Dessvärre förstår Cortana ännu inte svenska.

7: Webbläsaren Edge är dålig Den nya webbläsaren Edge, som är inbyggd i Windows 10, lämnar fortfarande mycket i övrigt att önska. Den har ännu inte stöd för tillägg, så det kan vara en kamp att få den att utföra även enkla uppgifter.

8: Windows 10 är för nyfiken Windows 10 skickar mer information om hur datorn fungerar än någon tidigare version av Windows. Även om informationen inte kan identifiera dig, kan det vara en bekymmersam utveckling.

> Läs mer om Windows 10

Kanske är du intresserad av...