Nästa Windows 10-uppdatering heter Windows 21H2
21H2-uppdateringen

Du kan fortsätta att använda Windows 10 i flera år till, om du eller din dator inte är redo att byta till Windows 11.

21H2-uppdateringen: Windows 10 blir ännu säkrare

Windows 10-uppdateringen 21H2 är förmodligen färdig för din dator under oktober eller november, och då kan du se fram emot fler förbättringar av säkerheten.

25 augusti 2021 av Henning Dadkhah Rasmussen

Enligt inofficiella rykten skulle Windows 11 vara klart någon gång i oktober, och då kanske man tror att det samtidigt innebär ett farväl till Windows 10.

Så är det dock inte.

Microsoft har redan meddelat att Windows 10 kommer att få uppdateringar ända fram till den 14 oktober 2025, så om du inte vill installera den nya Windows-versionen – eller om din dator inte är tillräckligt kraftfull – kan du fortsätta med Windows 10.

Funktionsuppdateringarna fortsätter

När Windows 11 lanseras under hösten kan du välja att hämta det till din dator, men du kan även fortsätta med Windows 10.

I så fall måste du hämta den stora funktionsuppdateringen som gör Windows 10 ännu bättre. Naturligtvis ska du också hålla din Windows 10-dator uppdaterad för att få de bästa funktionerna och den effektivaste säkerheten.

Nästa stora uppdatering för datorer med Windows 10 heter 21H2, och den släpps som vanligt i oktober.

> Läs även:  "Hur du tar kontroll över Windows uppdateringar" i Fördelszonen

Förbättrad säkerhet i Windows 10

Det har precis kommit nya detaljer om funktionsuppdateringen 21H2, som framför allt sticker ut på säkerhetsområdet.

Windows 21H2 innehåller en ny version av Windows Hello, som styr inloggningssäkerheten på datorn och stöder den nyare WPA3 HPE-standarden, som säkrar kommunikationen mellan den trådlösa routern och datorn. 

Dessutom har man arbetat med underliggande Linux-funktioner där grafikkortets kraftfulla processor kan användas för matematiska uppgifter, vilket ska resultera i en snabbare datorupplevelse. 

Här på tidningen fortsätter vi naturligtvis att skriva om Windows 10 – även efter att Windows 11 har kommit – så du kan läsa mer på webbplatsen och i tidningen när nästa Windows 10-uppdatering är klar.

> Läs mer om nyheter, nya funktioner och tips för Windows 10 här

Kanske är du intresserad av...