Repair_komse_132012

Städa i Windows

Får du konstiga meddelanden när du startar Windows eller arbetar inte datorn lika kvickt som den gjorde när den var ny? Då kan det vara dags för en storstädning av registret.

8 september 2012

Windows finns det så kallade registret, den databas där du hittar tusen och åter tusen hänvisningar till installerade program, inställningarna i Windows och placeringen av filer. Det är den kartbok som Windows tittar i för att hitta rätt, varje gång du startar datorn eller ändrar en inställning. Utan register – inget operativsystem, så enkelt är det.

Tyvärr uppstår det med tiden fel och problem bland registrets många tusen poster, ofta en följd av att du har avinstallerat program som i sin tur har glömt att ta bort hänvisningarna. Det betyder att Windows letar förgäves efter filer som inte längre finns eller försöker ändra inställningar för program som du för länge sedan har tagit bort.

Alla de fel som med tiden uppstår i registret kan också påverka datorns hastighet eftersom Windows slösar bort tid på att leta efter saker som inte längre existerar. Med hjälp av programmet Glarysoft Registry Repair kan du ge registret en välbehövlig översyn och ta bort alla ogiltiga hänvisningar. Det tar inte heller många minuter för programmet att städa sig igenom tusentals registerposter.

Hent Glarysoft Registry Repair her

Kanske är du intresserad av...