Sony_Z5_kamera

Tre tips för kameran i Android-telefoner

Kameran i din smartmobil kan mer än du anar. Här är tre tips för att ta bättre bilder med telefonen.

18 april 2016 av Anders Daugaard

Kamerafunktionen i mobilen ter sig ofta ganska enkel. Men under ytan finns det många smarta funktioner för att ta bättre bilder.

Här följer tre tips som kan hjälpa dig att ta bättre bilder med din telefon. Tänk på att om du inte är nöjd med den inbyggda kamera-appen, så finns det mängder med riktigt bra alternativ i Google Play Butik.

Tips 1: Fotografera med volymknappen För att ta en bild pekar de flesta på utlösarknappen i kamera-appen. Det finns dock andra sätt att knäppa en bild. När du har fått det perfekta motivet i sökaren går det lika bra att trycka på den fysiska knappen för att sänka ljudvolymen, som ofta sitter på telefonen ena långsida.

Tips 2: Välj rätt kvalitet Telefonens kamera kamera är inte alltid inställd på att ta bilder i den högsta upplösningen, allt för att bilderna inte ska ta för mycket plats när de sparas. Öppna kamera-appens inställningar och titta vid Upplösning om det går att ställa in en bättre kvalitet.

Tips 3: Använd självutlösaren Oftast kommer aldrig fotografen med på några bilder, men så behöver det inte vara. I kamera-appen finns det en självutlösare som fördröjer tiden från att utlösaren trycks ned till att bilden tas. Fördröjningen kan vara upp till tio sekunder, så att fotografen hinner ställa sig på plats. Bilderna blir bättre om telefonen sitter fast i ett stativ.

Starta telefonens kamera-app öppna inställningarna. Välj Timer och anger hur lång fördröjningen ska vara.

Kanske är du intresserad av...