Ta högtalarna runt halsen

LG:s senaste påhitt ger dig surroundljud en bit under öronen.

5 januari 2017 av Mikkel Jacobsen

Den här veckan går den stora elektronikmässan Consumer Electronics Show av stapeln i Las Vegas, och det lanseras många nya, spännande och futuristiska produkter, som kan komma att dyka upp på butikshyllorna de kommande åren.

En av de nya produkterna är LG Tone Studio, som består av fyra högtalare placerade i en hästskoliknande krage som användaren sätter runt nacken för att få ett simulerat surroundljud. Kragen ansluts med Bluetooth till smartmobilen eller pekdatorn, och kommer sedan att via en app kunna användas för att lyssna på musik och film.

Det kan framstå som en knasig idé, med enligt många av mässbesökarna i Las Vegas fungerar LG Tone Studio faktiskt riktigt bra. Nyhetswebbplatsen Engadget berättar att ljudkvaliteten är överbevisande och att surroundeffekterna fungerar som de ska.

Inbyggda lurar

Kragen har dessutom inbyggda lurar som kan dras ut och placeras i öronen, om du befinner dig på en plats där det är opassande att sprida ljud över hela omgivningen. Vi kommer förhoppningsvis att slippa bli irriterade på bussen.

LG har inte gått ut med något pris, men räknas med att Tone Studio ska dyka upp i affärerna i mars.

Läs mer om CES 2017 och nyheterna därifrån: Senaste nytt från CES 2017

Kanske är du intresserad av...