Kabelholder

Sladdar överallt - så här får du ordning på dem

Video: Är du less på alla sladdar som ringlar fram överallt och som mest samlar damm? Med detta tips slipper du sladdtrassel.

10 maj 2016

Har du tröttnat på alla sladdar och kabelhärvor som gömmer sig under skrivbordet? Bygg världens smartast kabelhållare själv!

Det här tipset är så enkelt att vi borde ha kommit på det själva för länge sedan: En hemgjord superpraktisk kabelhållare som är mycket enklare att använda än någon av de lösningar som finns att köpa i butikerna.

Idén bakom kabelhållaren kommer från en av PC-tidningens läsare och det bästa är att du kan göra den redan nu eftersom du förmodligen redan har allt som behövs.

Gör så här Leta upp en gammal pärm som du inte behöver längre. Vi är många som har pärmar hemma men som vi aldrig öppnar numera. Måste de ta upp plats i bokhyllan? Om inte kan de få nytt liv.

Ta ut alla gamla papper och pilla försiktigt loss själva ringmekanismen. Se till att inte förstöra något av metallen och att hålen är fria – de behövs för att fästa ringbindningen under skrivbordet med lämpliga skruvar.

Leta upp en lämplig plats för din nya kabelhållare, till exempel under ett bord eller bakom en hylla. Skruva fast ringbindningen ordentligt. När det är klart har du en enkel och mycket praktisk hållare som det dessutom är lätt att fästa nya (eller ta bort gamla) sladdar i.

Kanske är du intresserad av...