I Google Maps kan du nu att se var dina vänner befinner sig.

I Google Maps kan du nu att se var dina vänner befinner sig.

© Shutterstock

Visa andra var du är med Google Maps

Med en ny funktion i Google Maps går det att visa andra var man befinner sig. Det går också att följa andra i realtid via datorn eller mobilen var i världen de än befinner sig.

27 oktober 2017

Google Maps är på många sätt en fantastisk karttjänst med mängder av funktioner.

Det går till exempel att vandra runt på gator världen över med hjälp av StreetView och i mobilen är det lätt att hitta rätt adress när man är ute och åker.

En av de nyaste funktionerna är positionsdelning med andra, det vill säga att man låter andra se i Google Maps var du befinner dig någonstans. När funktionen aktiveras delas din position ut under en bestämd tid eller tills funktionen inaktiveras igen.

Dela din rutt med andra

Det går även att navigera i den egna telefonen och dela rutten med andra. De får då kontinuerligt uppdateringar om hur långt längs rutten du har kommit och när du beräknas vara framme.

Positionsdelning fungerar lika bra i på Android och iOS som i datorn.

För att funktionen ska vara optimal krävs det att enheten har inbyggd gps, men det fungerar även i en dator.

Läs hela artikeln i PC-tidningen nummer 16/2017.

Om du tecknar en prenumeration nu kan du läsa artikeln direkt i din smartmobil eller pekdator med appen Wype. Med appen kan du även läsa de senaste tio numren av tidningen.

Just nu får du 2 nummer av PC-tidningen och en snygg Bluetoothhögtalare för endast 59:50 kronor – du sparar hela 407 kronor!

Kanske är du intresserad av...