GeoGuess

Kul spel: Är du bra på geografi?

Ett underhållande gratis spel som spelas i webbläsaren, placerar någonstans i världen via Google Maps. Kan du gissa var du har hamnat?

2 december 2016

Hur bra är du på att känna igen världens växter, trafikskyltar i fjärran städer och djurlivet på olika platser på vårt blågröna klot? I så fall kan du bevisa det med hjälp av gratisspelet GeoGuessr.

När du startar detta vanebildande spel, släpps du ner någonstans i världen med Google Maps funktion Streetview. På skärmen visas omgivningen, och du kan titta i olika riktningar och vandra omkring i landskapet med musen.

Lägg märke till detaljer

Det är viktigt att vara uppmärksam på detaljer som kan avslöja vad du befinner dig. När du sedan väljer att gissa var du är och markerar det på världskartan får du fler poäng ju närmare rätt plats du gissar. Om du skapar ett gratiskonto på webbplatsen kan du dessutom tävla mot fina vänner, men du kan välja att klicka på Single Player och tävla mot dig själv utan att skapa något konto.

Bilden ovanför ser kanske ut som en vanlig svensk landsväg, men efter att ha undersökt kartan upptäckte vi en skylt med texten "Colosseum Creek". Kan du gissa ens i vilket land vi befinner oss?

Prova spelet här

?u??????sn? ? sso ??uu???q ?? :bu?usö?

Kanske är du intresserad av...