Meural Canvas II finns med fyra olika ramar

Meural Canvas II är en digital fotoram som kan hängas på väggen. Den finns med fyra olika ramar.

© Netgear

Meural Canvas II: Häng digital konst på väggen

Den stora digitala fotoramen från Netgear visar bilder av världens största konstnärer, men du kan även visa sina egna bilder som tavlor.

10 september 2019

Kanske kommer du i håg de digitala fotoramarna som var väldigt populära för ett par årtionden sedan, men som försvann ut i glömskan. 

Netgear har återupplivat dem och erbjuder möjligheten att ha några av världens främsta mästerverk på väggen hemma - kontrollerade från din smartmobil eller en digital assistent som exempelvis Amazon Alexa.

Den nya modellen heter Meural Canvas II och erbjuder både möjligheten att prenumerera på konst samt att visa dina egna digitala mästerverk på väggen. 

Byt bilder med handen

I grund och botten är Meural Canvas II "bara" en skärm med en wifi-uppkoppling. Ytan är matt och enligt Netgear är skärmen tillräckligt bra för att kunna återge penseldrag. 

Det går att navigera på fyra olika sätt:

  • Rörelseavläsning: Rör handen framför de inbyggda sensorerna för att växla bild.
  • Röststyrning: Bildvisningen kan kontrolleras med hjälp av Amazon Alexa.
  • Från datorn: Via Meurals webbplats.
  • Från telefonen: Med appen som finns till iOS (iPhone eller iPad) och Android.

> Läs också: Vad är skillnaden på Google Assistant, Amazon Alexa och Siri?

Prenumerera på fler än 30000 konstverk

Det som imponerar mest med Meural Canvas II är möjligheten att pryda väggen med ett stort antal av världens vackraste konstverk. En prenumeration på Meurals eget konstbibliotek kostar 69,95 dollar/år (cirka 675 kronor). Då kommer mästerverk automatiskt att hämtas och visas på skärmen.

Prenumeranter har tillgång till fler än 30000 verk från museer och samlingar från hela världen med modern konst från konstnärer som Keith Haring och Jean-Michel Basquiat samt renässansmästare som Leonardo da Vinci och Michelangelo.

Det går även att ladda upp och visa egna bilder på skärmen, eller använda antingen den inbyggda usb-porten eller SD-kortläsaren.

Meural Canvas II finns med fyra olika ramar

Meural Canvas II finns med fyra olika ramar.

Skärmen finns i två storlekar

Meural Canvas II finns i två olika storlekar med fyra olika ramar. Den minsta skärmen är 21,5 tum och kostar från 7790 kronor om du vill ha svart eller vit ram, eller 8290 kronor med mörk eller ljus träram.

Motsvarande ramvarianter men med en skärm på 27 tum kostar 9990 kronor respektive 10490 kronor.

Ramarna finns att köpa nu.

Läs mer om den smarta skärmen här.

I videon här under kan du se hur den fungerar.

Kanske är du intresserad av...