Fel på skärmen i Microsoft Surface

Fel på skärmen i Microsoft Surface får ägarna att lägga den i frysen

Skärmfel i Surface Pro 4 åtgärdas i frysen

Ägare av Microsoft Surface Pro 4 har börjat lägga datorn i frysen för att få slut på flimrande skärmar.

7 februari 2018 av Christian Slot

Över 1 900 användare på Microsofts forum upplever samma sak och en dedikerad webbsida om Flickergate, vittnar om att det är många som har problem Microsofts 2 i 1-dator Surface Pro 4.

Gemensamt för dem är att det tycker att skärmen flimrar så mycket att Surface Pro 4 är oanvändbar.

En talesperson från Microsoft har uttalat sig till amerikanska mediet The Verge om att det har noterat problemet.

Enligt Microsoft känner de till att några kunder har upplevt att skärmen i Surface Pro 4 flimrar och att de övervakar situationen noga. Ännu har företaget dock inte presenterat någon lösning.

Surface Pro 4 förlorar rekommendation

På Microsofts forum är det många som skriver att det har upplevt problemet efter att ha fått en ny Surface Pro 4 som ersättning för en tidigare enhet.

Problemen med Microsoft Surface Pro 4 har tidigare medfört att konsument- organisationen Consumer Reports drar tillbaka sin rekommenderarmärkning från Surface Pro 4 och Surface Laptop på grund av alltför många klagomål på produkterna.

Frysen är lösningen

På Microsofts forum prövar nu användarna alternativa lösningar. En person har till exempel lagt upp en video som visar att problemet försvinner om datorn kyls ner i frysen.

Se videon som visar hur en Surface 4 fungerar bättre efter att kylts ner i en frys.

Vi rekommenderar inte att någon elektronik förvaras i en frys eftersom det är en miljö som kan förstöra produkterna och att detta kan påverka eventuella garantier.

Har du också problem med Surface Pro 4 ska du inte lägga in den i din frys, utan ta tillbaka den till butiken där du har köpt den för att få felet åtgärdat.

Enligt The Verge är det cirka en procent av alla Surface-enheter som har uppvisar det här felet.

Med en powerbank kan du alltid ladda mobilen om batteriet börjar bli tomt. Just nu får du 2 nummer av PC-tidningen samt en snygg powerbank för endast 59:50 kronor.

Kanske är du intresserad av...