Testzonen, tester och recensioner

I Testzonen hittar du alla våra tester av hårdvara och program.

Läs våra tester innan du köper något

Varje år testar vi på redaktionen hundratals produkter. Det rör sig om allt från datorer och program till mobiltelefoner och tillbehör av allehanda slag. Sök bland våra tester innan du köper nya prylar, så är du bättre förberedd.

I annonserna verkar varje dator, skrivare eller vad det nu må vara som en i det närmaste revolutionerande uppfinning.

Nästan alltid nämns en rad imponerande specifikationer tillsammans med exotiska standarder som produkten sägs leva upp till.

För ett otränat öga kan en skrivare för 500 kronor verka minst lika bra som en annan modell som kostar tre gånger så mycket.

Annonserna förskönar verkligheten

Butikerna försöker övertyga dig om att spendera pengar på de produkter de har hemma på hyllan, även om det inte är säkert det de föreslår passar dig.

Som lekman är det svårt att veta om en produkt är bra eller dålig utan att först ha provat den hemma.

Det är här vi kommer in i bilden. Vi testar varje produkt förutsättningslöst för att ta reda på om den håller måttet med utgångspunkt från vad tillverkaren utlovar och vad produkten kostar.

Testat av PC-tidningen

Som läsare av PC-tidningen har du alltid tillgång till vårt omfattande bibliotek av testade produkter i Testzonen.

I Testzonen finns det hundratals tester av allt från mobiltelefoner och skrivare till program och tillbehör. Genom att ta del av våra tester ser du om en produkt uppfyller kraven och om den är prisvärd.

Varje produkt får ett betyg mellan 0 och 10. Betygen anger om den testade produkten är värd sitt pris. En tumregel är att se upp om en produkt har fått ett betyg under 7.

Ta en titt i Testzonen då och då, vi uppdaterar den varje vecka med nya tester. I Testzonen är det också lätt att jämföra upp till fyra produkter åt gången. Så här går det till.

Testzonen, tester och recensioner

I Testzonen är det lätt att jämföra upp till fyra produkter åt gången. En tumregel är att se upp om en produkt har fått ett betyg under 7.

Få hjälp med ditt nästa elektronikköp

I varje nummer av PC-tidningen finns det ett större jämförande test av datorer, mobiltelefoner, program eller något annat som hör den moderna IT-världen till.

I dessa så kallade stortester finns inte bara själva testerna och betygen av de enskilda produkterna, utan även tips om vad du bör vara uppmärksam när du köper en produkt inom samma kategori.

Vi förklarar begrepp som rör produktgruppen och annat som kan vara bra att veta innan du slår till och köper något.

Från och med PC-tidningen nummer 4/2019 kommer du som prenumererar på PC-tidningen att hitta våra stortester i pdf-format i Fördelszonen. Du kan även läsa äldre nummer av PC-tidningen via appen Wype, som du kommer åt med hjälp av ditt prenumerationsnummer.

> Just nu får du 2 nummer av PC-tidningen, full tillgång till Fördelszonen, de tio senaste numren digitalt via Wype samt en professionell kikare för endast 59:50 kronor. Läs mer om erbjudandet.

Kanske är du intresserad av...