HP:s nya bärbara väger mindre än ett kilo
HP Elite Dragonfly

HP:s nya bärbara väger mindre än ett kilo klarar ett dygn utan att behöva laddas.

© HP

Superlätt bärbar klarar ett dygn utan laddning

HP Elite Dragonfly är perfekt för dig som behöver bära omkring på din dator - den är lätt och klarar mer än ett dygn utan att behöva laddas.

25 september 2019

Om det är två egenskaper som brukar värderas extra högt när det ska investeras i en bärbar dator så är det att den ska vara lätt att ta med sig och ha bra batteritid.

Detta brukar ofta vara en paradox, men HP Elite Dragonfly är en bärbar dator som har bägge egenskaperna. Den väger mindre än ett kilo och kan köras i ett dygn utan att behöva laddas.

Dragonfly finns i flera olika konfigurationer, men alla har det gemensamt att de använder en extremt strömsnål processor med ett integrerat grafikkort från Intel.

Det är med andra ord inte en dator som lämpar sig för datorspel utan en dator som fokuserar på att vara extremt mobil.

Håll skärmbilden hemlig

Skärmen är på 13,3 tum, och om du lägger till lite extra kan du få en extra ljusstark version som exempelvis kan användas även i solljus. 

Det går även att köpa till HP Sure View, ett polariserande filter som gör det svårare för nyfikna personer i din omgivning att se vad du gör på skärmen.

Högtalarna är framtagna i samarbete med Bang & Olufsen, men vår erfarenhet är att man ändå inte kan förvänta sig någon överväldigande ljudupplevelse från en så liten dator.

Priserna på de olika versionerna av HP Elite Dragonfly börjar på runt 20000 kronor, men de kan komma att sjunka när datorerna når handeln.

Kanske är du intresserad av...