Latitude 5491 är den minsta av Dells två nya extra säkra datorer.
Latitude 5491

Dell har släppt två nya datorer där säkerheten är i fokus. Latitude 5491 är den mindre av de två.

© Dell

Fokus på säkerhet i Dells nya datorer

Dells nya bärbara datorer Latitude 5491 och 5591 har säkerheten i centrum.

Dell lanserar en hel rad nya datorer på en gång. Två av de mest intressanta de bärbara datorerna Dell Latitude 5491 och 5591 som har extra fokus på säkerheten.

Båda datorerna säljs med omfattande programpaket för att skydda datorn. De har även en rad tekniska lösningar som ser till att hålla virus och hackare ute.

Förutom fingeravtrycksläsare har datorerna smartcardläsare och de stödjer NFC, det vill säga en trådlös teknik för korta avstånd som vi hittills mest har stött på i mobiltelefoner.

Skräddarsy din egen Dell-dator

Som alltid från Dell finns datorerna i många konfigurationer och det går att skräddarsy sin egen modell på Dells hemsida.

Några saker går dock inte att ändra på. Latitude 5491 har alltid en skärm på 14 tum, medan Latitude 5591 är på 15,6 tum. Däremot går det att bestämma om skärmen ska vara tryckkänslig eller ej.

Dell Latitude 5491 och 5591 kostar 900 respektive 1000 dollar i USA. En gissning är att de svenska priserna hamnar på runt 10000 – 11000 kronor. De nya datorerna börjar sälja den 17 maj.

Redaktionen rekommenderar: Få ett komplett säkerhetspaket nu

Vi kan också hjälpa dig att skydda din nya, eller din gamla, dator. 

PC-tidningen har samlat 10 kraftfulla program i ett komplett säkerhetspaket. Programmen är noga utvalda och kontrollerade och de finns alltid i de senaste versionerna i Fördelszonen. 

Till varje program finns det även en artikel med instruktioner som hjälper dig att komma i gång med att skydda datorn.

> Just nu får du ett nummer av PC-tidningen samt full tillgång till Fördelszonen för endast 29 kronor.

Kanske är du intresserad av...