Hemsöborna

SVT öppnar portarna till mer

Inte längre bara korta klipp i SVT:s Öppna arkiv.

17 april 2013

Tjänsten Öppet arkiv är SVT:s onlinesatsning för att kunna visa TV på internet, bland annat dramaserier, barn- och underhållningsprogram, dokumentärer och program inom fakta, sport och kultur. Fram tills nyligen har SVT på grund av rättighetsskäl inte kunnat visa annat än korta klipp. Men tack vare en lagändring och avtal med svenska rättighetsorganisationer är det nu möjligt att visa programmen i sin helhet. Öppet arkiv får däremot inte visas utanför Sveriges gränser.

Cirka 200 program och inte mindre än 500 timmar kommer Öppet arkiv innehålla vid starten, och mer ska det bli meddelar SVT i ett pressmeddelande. Från och med den 16 april 2013 kommer en mängd hela program finnas tillgängliga, och successivt kommer fler att publiceras. SVT räknar med att fylla på Öppet arkiv med cirka 50 timmar varje månad för att så småningom kunna erbjuda över 10 000 timmar.

Öppet arkiv hittar du på adressen www.oppetarkiv.se.

I redaktionsbloggen tipsar SVT om kommande program, och för att komma i kontakt med SVT:s redaktion och tipsa om program du vill se kan du skicka e-post till [email protected].

Kanske är du intresserad av...