Med appen Playpilot hittar du julens filmer.

Med appen Playpilot hittar du snabbt julfilmen du letar efter.

© Shutterstock

Så hittar du julens filmer

Med en app kan du söka efter den film som du vill se, och den visar dig vilken strömningstjänst eller butik som har den.

22 december 2019 av Niklas Ernst

Jul och julledighet betyder tid med familjen, julklappar och god mat.

För många innebär det också mycket tittande på filmer och serier tillsammans. Då ska det först väljas vilken film som alla vill se. Sedan kommer nästa utmaning, för med allt fler strömningstjänster och digitala filmbutiker är det inte alltid lätt att hitta filmen som ni vill se - och framför allt inte till det bästa priset.

En lösning är att söka efter filmen på alla olika tjänster som Netflix, HBO Nordic, Blockbuster och så vidare, men det kan vara en tidskrävande uppgift. 

> Läs också: Hur mycket kostar de olika strömningstjänsterna?

Hitta filmen med Playpilot

Lyckligtvis finns det en mycket enklare lösning som låter dig hitta filmen på några sekunder. 

Med appen Playpilot kan du söka efter en specifik film, och när du har hittat den visas en lista med platser där filmen finns, exempelvis Netflix, HBO eller Viaplay. 

I appen kan du dessutom se vad det kostar att hyra filmen, eller vad det kostar att skaffa ett abonnemang på den strömningstjänst där filmen finns. 

I den här artikeln om Playpilot kan du läsa mer om hur du använder appen.

Annars kan du ju alltid besöka SVT Play och deras Öppna Arkiv där det både finns gamla julkalendrar och filmer. Läs hur du kommer dit.

Kanske är du intresserad av...