E-sportlegend med i Mästarnas mästare

Emil "HeatoN" Christensen

E-sportlegend i Mästarnas mästare

I årets omgång av SVT:s tv-program Mästarnas mästare är e datorspelaren Emil Christensen med. Det är första gången en e-sportare får vara med och tävla mot andra idrottskvinnor och -män.

10 februari 2017 av Christian Slot

När tv-programmet Mästarnas Mästare drar i gång sin nionde säsong den 5 mars, kommer en av deltagarna att vara den svenska e-sportstjärnan Emil "HeatoN" Christensen.

Den 32-årige Christensen från Huddinge utanför Stockholm inledde in professionella e-sportkarriär 2001 och med vinster inom alla de stora e-sportligorna WCG, ECL, samt CPL har Christensen vunnit i stort sett allt som går att vinna inom e-sportens största sport Counter-strike.

Han ansågs allmänt som en av världens bästa Counter-Strike-spelare från 2001 fram tills att han slutade spela 2007 och han har även vunnit priser som MVP under dessa år.

Emil Christensen har spelat för lagen Ninjas in Pyjamas (NiP) och SK Gaming och har även medverkat i otaliga matcher i det officiella svenska landslaget och vunnit matcher för Sverige.
2016 blev Christensen som första person någonsin invald i ESL Hall of Fame.

Efter att ha avslutat sin karriär som spelare har Christensen bland annat varit coach för NiP, manager för e-sportlaget Stockholm Magnetik och är sedan 2012 huvudmanager för NiP.


© Emil "HeatoN" Christensen

Kanske är du intresserad av...