Windows Phone

Windows Phone ser ut att nå slutfasen av sitt liv.

© Shutterstock

Microsoft drar ur pluggen för Windows Phone

Microsoft kommer inte längre fokusera på att utveckla Windows Phone. Det skrev en av Microsofts chefer i söndags på Twitter.

9 oktober 2017 av Peter Skovbjerg Jensen

Från Microsoft kommer nu en tråkigt nyhet för alla som använder Windows Phone. Microsoft-chefen Joe Belfiore berättade på Twitter i går att Microsoft inte längre kommer att fokusera på Windows Phone. Det innebär i praktiken att Microsoft inte längre kommer att utveckla nya program eller ny hårdvara till Windows Phone.

Uttalandet kommer ett år efter att flera stora Microsoftprofiler erkände att de har bytt till Android-telefoner.

Senast har Bill Gates avslöjat att han har bytt ut sin Windowsmobil till en Android-telefon.

Läs mer om Windows-telefoner

Windows Phone lever

Joe Belfiore meddelar på Twitter att Microsoft fortfarande stödjer och uppdaterar sitt mobila operativsystem. Det kommer dock inte några nya funktioner eller förbättringar till Windows Phone.

Meddelandet grusar alla förhoppningar om en framtid för Windows Phone.

Enligt Joe Belfiore är problemet att för få app-utvecklare vill investera i att utveckla appar till Windows Phone. Microsoft har försökt att locka utvecklare genom att betala eller hjälpa till med utvecklingen av nya appar, men det har inte gått som förväntat.

Microsoft kommer i stället att fokusera på att ge användare av Android och iOS upplevelsen av Windows i deras mobila enheter. Exempelvis jobbar Microsoft med versioner av sin webbläsare Edge för både Android och iOS.

Kanske är du intresserad av...