Lumia 1520

Lättare få tag på Windows Phone

Ny distribution ska ge större genomslag för telefoner och surfplattor med Windows.

13 november 2013

Nokia har i dagarna tecknat ett nytt distributionsavtal med Tech Data Corporation, en av världens största distributörer av IT-produkter, tjänster och lösningar med över 120 000 återförsäljare i mer än 100 länder. Avtalet med Nokia som omfattar Sverige, Danmark och Norge vilket beräknas få ekosystemet för Windows-produkter, så som surfplattor och Windows Phone-telefoner, att fortsätta att växa kraftigt. Avsikten är att få ut produkterna på bred front till både privatpersoner och företag.

  • Tech Data kommer att använda all vår kunskap kring Microsofts ekosystem och dess fördelar för att verkligen kommunicera den bredd som finns med alla nya och spännande Nokia Windows Phone 8-enheter, säger Jani Koivu, regionchef för Tech Data Mobile i Norden och Baltikum, till PC-tidningen.

Det nya avtalet innebär att Tech Data har blivit en av Nokias största distributörspartner i Norden och Baltikum. Alla Nokias produkter som exempelvis Windowstelefonerna Lumia 520, Lumia 625 och den nyligen lanserade Lumia 1520 finns nu tillgängliga via Tech Data Mobile.

Kanske är du intresserad av...